AlltomBostad
 

Att välja takmaterial

Att välja takmaterial

Taket kallas ofta husets femte fasad. Utseendet är förstås viktigt, men den allra viktigaste uppgiften för taket är att skydda huset, din egendom och dina nära och kära även under extrema väderförhållanden. Taket är något som du definitivt vill slippa oroa dig för, och när du väljer ett tak av stål kan du så gott som glömma det. Det finns många nyckelkriterier vid val av takmaterial som talar för stål.

Planera först - byt sedan

Ditt hus är en integrerad del av den omgivande miljön och ditt tak är ett effektivt sätt att få ditt hus att stå ut eller smälta in, beroende på vald färg och takprofil.

Kanske vill du att taket ska matcha stilen på grannarnas tak, eller bor du i ett detaljplanerat område med karav på hur ditt tak får se ut.

Kontrollera alltid med kommunen om du behöver bygglov. Reglerna variera mellan olika områden. Det som är tillåtet i ett kvarter behöver inte vara det i kvarteret intill. Sedan förra året finns ett förenklat bygglov som kanske gäller dig. Kontakta en handläggare för byggnadsfrågor i din kommun.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår