Pelletskaminer

Pelletskaminer produkter

System för förnybar värme är något som verkligen är på tapeten i dessa dagar. Förnybara bränslen är miljövänliga och går hela tiden ner i pris. Det är inte längre en dyr affär att vara miljövänlig! Pelletskaminer och pelletsbrännare är exempel på värmesystem som ger en hög effekt och samtidigt tar liten plats. Här på alltombostad.se hittar du reportage och tips, tillsammans med produktnyheter. I våra relaterade kategorier Kakelugnar & kaminer samt Bioenergi & pellets kan du läsa mer om förnybar värme.

En pelletskamin fungerar precis som en vanlig kamin för ved och är i princip av samma storlek. Du kan placera kaminen var som helst i hemmet. En del större pelletskaminer är främst avsedda för placering i källaren eller på annan biyta i bostaden, men de flesta kaminer är designade och utformade för att kunna placeras även i exempelvis ett vardagsrum. Med front och topp vanligtvis i gjutjärn samt sidostycken och andra detaljer i keramik kan du vara säker på att få en lång hållbarhet på din kamin. Kaminen kan byggas in i befintliga öppna spisar utan större modifieringar eller ingrepp, eller placeras fristående vid väggen.

Att välja pelletskamin kan vara lite knepigt. Dels behöver du undersöka hur kaminen passar in i ditt befintliga värmesystem, och dels är det viktigt att du väljer den effekt som passar bäst för ditt hem. För att hjälpa dig listar vi här på sidan ett antal företag inom pelletskaminer samt en mängd specifika produkter. Varje produkt har en undersida där du kan läsa mer om effekt, dimensioner, med mera. Du hittar också länkar till leverantörer och inköpsställen.