AlltomBostad
 

Yttertak & taktillbehör

Bygger du nytt? Behöver du bygga nytt tak på grund av skada eller måste ditt tak läggas om till följd av att det börjar bli slitet på grund av ålder? Oavsett anledning har du många alternativ att välja mellan. Vilket alternativ du ska välja beror dels på husets övriga karaktär och utseende, och dels på hur lång livslängd du önskar att taket ska ha.

Här på alltombostad.se finner du smarta tips, produktrecensioner, gör det själv-artiklar samt inspirerande reportage så att du kan se hur andra har gjort med omläggning eller nybyggnation av yttertak. Du hittar också ett urval av företag inom yttertak och taktillbehör. Genom att klicka på en företagslogotyp kommer du till en undersida med bland annat kontaktinformation och exempel på produkter. Längre ner på den här sidan finner du en samlad bild av vårt urval av produkter inom yttertak och taktillbehör.

Att bygga nytt yttertak är inget du gör i en handvändning. Det kan faktiskt rekommenderas att du anlitar fackman för arbetet. Det är nämligen fler saker än endast själva ytskiktet på taket som måste monteras på rätt sätt. Isolering och avvattning är två saker att tänka på. Dessutom måste sägas att takläggning är ett något riskfyllt hantverk i sig.

Livslängden på taket beror på de material du använder. Längst livslängd har tak med takpannor monterade över underlagspapp. Om arbetet blir perfekt gjort och kvaliteten på materialen är utmärkt kan livslängden sträcka sig mot 60 år. För plåttak kan du räkna med en livslängd på mellan 30–40 år. Rena papptak har en livslängd på upp emot 20 år.

Företag inom Yttertak & taktillbehör


Alla produkter inom Yttertak & taktillbehör

Sökord: tak, tegel, plåt, takplåt, takpannor, takpanna, tegeltakpannor, tegeltakpanna, plåttak, hängränna, takrännor, takränna, tagstege, takstegar, snörasskydd.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår