Yttertak & taktillbehör

Yttertak & taktillbehör produkter

Självbärande takplåt Trp 153

Självbärande takplåt Trp 153

Lämplig för spännvidder upp till 8 meter.

Självbärande takplåt Trp 200

Självbärande takplåt Trp 200

Den starkaste profilen - när det krävs mest!

Väggprofil Vp 15

Väggprofil Vp 15

En låg profil med stor täckande bredd.

Takplåt - Låga profiler

Takplåt - Låga profiler

Låga profiler

Trapetsprofiler

Trapetsprofiler

Trapetsprofiler

Självbäreande takplåt Trp 70

Självbäreande takplåt Trp 70

Passar spännvidder upp till ca 5 meter.

Takplåt Pop 20 Svart

Takplåt Pop 20 Svart

Från 2000mm till 6000mm.

Bygger du nytt? Behöver du bygga nytt tak på grund av skada eller måste ditt tak läggas om till följd av att det börjar bli slitet på grund av ålder? Oavsett anledning har du många alternativ att välja mellan. Vilket alternativ du ska välja beror dels på husets övriga karaktär och utseende, och dels på hur lång livslängd du önskar att taket ska ha.

Här på alltombostad.se finner du smarta tips, produktrecensioner, gör det själv-artiklar samt inspirerande reportage så att du kan se hur andra har gjort med omläggning eller nybyggnation av yttertak. Du hittar också ett urval av företag inom yttertak och taktillbehör. Genom att klicka på en företagslogotyp kommer du till en undersida med bland annat kontaktinformation och exempel på produkter. Längre ner på den här sidan finner du en samlad bild av vårt urval av produkter inom yttertak och taktillbehör.

Att bygga nytt yttertak är inget du gör i en handvändning. Det kan faktiskt rekommenderas att du anlitar fackman för arbetet. Det är nämligen fler saker än endast själva ytskiktet på taket som måste monteras på rätt sätt. Isolering och avvattning är två saker att tänka på. Dessutom måste sägas att takläggning är ett något riskfyllt hantverk i sig.

Livslängden på taket beror på de material du använder. Längst livslängd har tak med takpannor monterade över underlagspapp. Om arbetet blir perfekt gjort och kvaliteten på materialen är utmärkt kan livslängden sträcka sig mot 60 år. För plåttak kan du räkna med en livslängd på mellan 30–40 år. Rena papptak har en livslängd på upp emot 20 år.