Lågenergihus

Lågenergihus produkter

Är du osäker på hur energipriserna kommer att se ut i framtiden? Vill du bygga ett framtidssäkert hus som ger låga driftskostnader? Då är ett lågenergihus ett bra val. Denna hustyp är energisnål och miljövänlig. Ditt så kallade ekologiska fotavtryck blir i princip obefintligt. Vill du läsa mer om lågenergihus, eller passivhus som de ofta kallas, så har du många artiklar och reportage att läsa här på alltombostad.se. Vi ger dig verktygen att välja rätt hus till rätt pris.

Ett lågenergihus är konstruerat för att minimera förlust av värme. Det sker på flera sätt. För det första tas den mesta av värmen från apparater, solstrålar och de boende själva om hand och återanvänds i husets olika funktioner. För det andra är själva skalet mycket tätt, med fönster med låga U-värden och väggar med tjock isolering. Enligt riktlinjerna för lågenergihus får byggnaden inte använda mer än 15 kilowattimmar per kvadratmeter per år, vilket i jämförelse med genomsnittsförbrukningen för en svensk villa är mycket lite.

Samtidigt som ett lågenergihus är byggt på ett speciellt sätt behöver du inte göra avkall på några bekvämligheter. Det är snarare tvärtom. Många lågenergihus har mängder av automatiserade funktioner som gör att ditt boende blir mer bekvämt och dessutom i princip underhållsfritt.

Här nedan finner du ett tiotal tillverkare av passivhus. De är noga utvalda, bland annat på grundval av de mycket höga kvalitetskrav som respektive tillverkare följer och tillverkarnas stora utbud av olika hustyper. Du finner även en stor mängd produkter inom lågenergihus och passivhus. För varje hus hittar du länkar till mer information samt länkar till återförsäljare/tillverkare. Lycka till i planeringen för ditt nya miljövänliga och energieffektiva hus!