Grindar & staket

Grindar & staket produkter

Vill du få en naturlig avskärmning mot tomtens omgivningar eller önskar du bara ge altanen eller uteplatsen en mer ombonad känsla? Det finns många skäl att sätta upp staket, grindar, räcken eller stängsel. Att välja rätt kan dock vara lite knepigt. Här på alltombostad.se ger vi dig inspiration genom reportage och artikelserier, presenterar nya intressanta produkter och tipsar om hur du lyckas med anläggningen på din tomt. Staket och grindar har även en nära koppling till andra områden, till exempel trädgårdsutsmyckning, så missa inte att titta bland våra relaterade kategorier.

Du har många utformningar att välja mellan när du är ute efter grindar och staket. Det klassiska staketet i trä som du målar i valfri färg kommer alltid att vara populärt. Ett sådant staket kan du placera såväl vid tomtgräns som vid altan/uteplats. På senare tid har glasräcken blir alltmer populära. Ett glasräcke passar alldeles utmärkt för att rama in verandan eller uteplatsen, men kan också användas vid entrén för en modern och fräsch känsla. För en högre säkerhet, till exempel om du har djur som går fritt på tomten, kan stängsel i flatverk vara det bästa valet.

När du väljer staket, grind och/eller stängsel måste du vara noga med att välja en utformning och färg som passar in i din egen trädgård samtidigt som det inte avviker alltför mycket mot den närmaste miljön. Om staketet ska angränsa till grannens tomt måste du också inhämta grannens godkännande.

Om du inte riktigt vet vad du är ute efter, kika då på våra produktexempel nedan. Du kan även gå direkt till företag inom grindar och staket för att undersöka utbudet.