Golvbrunnar

Golvbrunnar produkter

Ska du göra om i badrummet med nytt golv, kakel eller klinkers? Se då för all del till att allting blir korrekt vid installationen av golvbrunnen. Golvbrunnen måste vara korrekt monterad och ansluten till avloppet för att du ska undvika framtida problem. Det är faktiskt så att det är vid golvbrunnen som mer än hälften av alla vattenskador uppstår. Om du är händig av dig kan du använda våra gör det själv-guider när det gäller arbete med golvbrunnar och andra våtrumsinstallationer. I övriga fall kan rekommenderas att du kontaktar en fackman för att arbetet ska bli korrekt utfört. Det finns nämligen både europeiska och svenska branschregler kring golvbrunnar och våtutrymmen.

Här på alltombostad.se hittar du produktnyheter om golvbrunnar, inspiration genom tips och reportage samt allt du behöver veta om heta trender inom badrum.

En golvbrunn behöver verkligen inte vara rund och vara placerad mitt i duschen. Idag har du många utformningar att välja mellan. Var du ska, bör eller kan placera golvbrunnen beror på vilket underarbete som är gjort i badrummet och vilken lutning golvet har. Kom dock ihåg att golvbrunnens övre del i princip bara har en estetisk funktion.

Vissa golvbrunnar är utformade som golvrännor som kan placeras i linje i duschutrymmet eller i hörn. Andra är fyrkantiga eller runda. Plast har länge varit det mest använda materialet i golvbrunnar men idag väljer de flesta som bygger nytt eller renoverar sina badrum att använda golvbrunnar i stål eller aluminium.

Nedan finner du information om, och länkar till, företag inom golvbrunnar. Du kan också se exempel på populära produkter och hitta länkar till inköpsställen. Du har många alternativ när det kommer till att välja golvbrunn, så ta tid på dig när du väljer så att du blir helt nöjd.