Dammar & Fontäner

Intresserad av att göra om i trädgården, men osäker på var du ska börja? Vill du skapa en oas i trädgården för avkopplande och rogivande stunder? Genom att anlägga en damm med tillhörande fontän, kan du ge trädgården en helt ny karaktär och dessutom samtidigt höja värdet på din bostad. Här på alltombostad hittar du artiklar med inspiration om hur du kan ge din trädgård ett lyft. Med våra gör det själv-artiklar kan du i steg för steg se hur du går tillväga för att anlägga en damm med fontän. Det är faktiskt inte så svårt som du kanske tror. Att sköta om dammen på bästa sätt är inte heller särskilt komplicerat.

Rinnande eller porlande vatten ger en skönt avkopplande känsla. Att vatten i rörelse skapar lugn och ro i sinnet är välkänt. Samtidigt som själva ljudet från vattnet är välgörande är det också så att vatten i rörelse renar luften och gör den klarare och friskare att andas.

En damm kan ha vilken form som helst och vara av vilken storlek som helst. Det är endast dina preferenser som sätter gränserna. Kombinerar du dammen med ett artificiellt vattenfall eller en bäck skapar du ett eget vattenlandskap i trädgården. Om du vill komplettera med en fontän har du många alternativ, från enklare vattenstenar/springbrunnar till miniatyrer av kända fontäner världen runt.

Här nedan finner du företag inom dammar och fontäner samt en mängd exempel på populära produkter. Genom några snabba klick kan du få mer information om spännande produkter för din trädgård och kontaktinformation till våra väl utvalda leverantörer.