AlltomBostad
 

Säkerhet

Du är säkert mycket noga med att se till att du har det bästa möjliga försäkringsskyddet för ditt hus och ditt lösöre, men är det inte lika smart att tänka proaktivt och maximera säkerheten genom bland annat brandsläckare, brandvarnare, inbrottslarm och inbrottsskydd? Här på alltombostad.se finner du tips, reportage, gör det själv-guider och produktnyheter kring säkerhet.

Säkerheten för bostaden kan delas in i två områden, nämligen den inre säkerheten och skyddet mot intrång/inbrott. När det gäller den inre säkerheten är det främst brandskyddet som är i fokus. Du ska självklart ha brandvarnare uppsatta och aktiverade i alla rum. Glöm heller inte att kontrollera batterierna med jämna mellanrum! Kompletterar du med brandsläckare i form av skumsläckare eller pulversläckare samt brandfiltar har du en trygghet om faran skulle vara framme.

Skydd mot intrång och inbrott stävjar du med hjälp av larm och övervakning. Det finns många larmsystem på marknaden och olika system kan fungera på olika sätt. En del system har direktanslutning till larmcentraler. När larmet aktiveras går en signal direkt till larmcentralen som beslutar om väktarutryckning. Många system bygger på moduler och kan kompletteras med bland annat kameror, rökdetektorer, rörelsedetektorer och fönsterdetektorer. Flera av de nyaste system kan fjärrstyras och övervakas via en smartphone.

Larmsystem och brandskydd är enkla och kostnadseffektiva sätt att öka säkerheten för din familj och ditt hem. Nedan hittar du både företag inom säkerhet och ett antal väl utvalda produkter inom larm och brandskydd. Klicka på en företagslogotyp eller en specifik produkt för att få fram mer information.

Företag inom Säkerhet


Alla produkter inom Säkerhet

Sökord: alarm, brandsläckare, skumsläckare, brandvarnare, rökdetektor, pulversläckare, gasvarnare, inbrottsskydd, inbrottslarm.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår