Hemtextil

Vill du fräscha upp lite i vardagsrummet, sovrummet eller någon annan plats i hemmet? Då behöver du inte gå så långt som att tapetsera om, byta golv eller köpa nya möbler. Med nya gardiner, möbelöverdrag, kuddar, dukar och annan hemtextil kan du byta skepnad på ett rum på ett enkelt och snabbt sätt. Här på sidorna om hemtextil på alltombostad.se finner du inspirerande artiklar och tips på hur du kan göra om hemma med hjälp av hemtextil. Vi presenterar även produktnyheter med jämna mellanrum. Känner du för att göra en mer omfattande omgörning av ett eller flera rum kan du med fördel också klicka dig vidare till våra relaterade kategorier inom exempelvis soffor och fåtöljer samt sängar och sovrum.

Med enbart möbler är det svårt att ta ut svängarna om du vill skapa en unik inredning i ett rum. Med hemtextil i olika former får du den möjligheten. Mattor, dukar, gardiner, kuddar, filtar – du kan experimentera med olika färger och former tills dess att du blir helt nöjd. Med hemtextil kan du också skapa olika inredningar för olika årstider. På sommaren kanske du föredrar ljusa färger på gardiner och soffkuddar, medan du på vintern väljer lite mörkare färger för att få det mer ombonat och mysigt hemma.

Det är svårt att tala om trender inom hemtextil. Vad man kan säga är att många använder sig av stilrena och enkla gardiner och möbelöverdrag, för att sedan vara mer kreativa när det gäller kuddar och mattor. Smaken är dock olika och det finns inget rätt eller fel.

Det finns många tillverkare av hemtextil som erbjuder produkter av hög kvalitet. Här nedan listar vi dels företag inom hemtextil och dels en mängd olika produkter.