Smarta hem

Smarta hem produkter

Trådlös termostat PLUS

Trådlös termostat PLUS

Har stöldskydd och 5 år livslängd på batteri

Smarta hem eller Hemautomation som det också kan kallas är ett spännande område som är under snabb utveckling. Vad det handlar om är intelligenta system för övergripande funktioner i en bostad, såsom till exempel uppvärmning, energibesparing, belysning, larm, säkerhet och övervakning. Bygger du nytt är det ofta ett relativt enkelt projekt att integrera smarta styrsystem i huset, men många system för hemautomation går utmärkt att införa även i befintliga hus. Om du vill veta mer om hemautomation så har du en gedigen kunskapsbank här på alltombostad.se. Du kan till exempel läsa produktnyheter om nya system och tips om hur du framtidssäkrar ditt hem. Du finner även relaterad information på våra kategorisidor om värmepumpar, säkerhet och el.

Med system för hemautomation kan du dels göra boendet mer bekvämt och säkert, och dels sänka en del fasta kostnader. I korthet får du mer kontroll över ditt boende med hemautomation. En del system är ganska okomplicerade till sin utformning och funktion. Det gäller till exempel enklare larmsystem med rörelsedetektorer och siren samt system för tidsinställd belysning. Andra system är mer komplicerade och kräver dessutom att systemen kopplas till befintliga funktioner i huset. Exempel på sådana system är energieffektiviseringssystem och system för central kontroll av uppvärmning. Hemautomation kan du ofta installera själv, men för system som är en del av boendefunktioner för vilka det finns särskilda branschregler eller standarder kan det vara bra att anlita fackman.

Idag har du stora möjligheter att automatisera ditt hem på flera sätt. Vill du veta mer om hemautomation och hur du kan göra ditt boende billigare, mer bekvämt och säkrare, klicka då på de länkar till företag och produkter som vi listar nedan.