Värmepumpar

Värmepumpar produkter

Värmepumpskolan

Värmepumpskolan

Värmelösningar för alla typer av befintliga värmesystem och lokaler.

En värmepump är en mycket genialisk uppfinning. Kort förklarat är en värmepump en apparat som flyttar värmeenergi från en plats till en annan. För den vanligaste typen av värmepumpar används uteluft som värmekälla. Oavsett hur kallt det är ute finns nämligen alltid värmeenergi i luften. Denna värmeenergi koncentreras vid överföringen in i huset och skapar då värme. För andra typer av värmepumpar används andra värmekällor.

En värmepump kan vara en mycket bra investering i bostaden. Här på våra sidor om värmepumpar hittar du en mängd informativa artiklar om värmepumpar och relaterade produkter. För senaste nytt, kika gärna på våra produktnyheter. Här på alltombostad.se listar vi även företag inom värmepumpar och ett digert utbud av produkter – allt för att du ska få ett så bra beslutsunderlag som möjligt.

En värmepump är en mycket flexibel och användbar produkt. Beroende på utformning kan den både värma och kyla luft, vara en del av ett vattenburet värmesystem eller värma upp tappvattnet i bostaden. Förutom så kallade frånluftsvärmepumpar, som är den vanligaste formen av värmepump (och även den billigaste) finns också exempelvis luft-luftvärmepumpar, som även kan användas för nedkylning av luft, ytjordvärmepumpar, som använder värmen i marken som värmekälla, bergvärmepumpar samt sjövattenvärmepumpar. De tre sistnämnda varianterna är bra val för hus med hög energiförbrukning.

När du väljer variant av värmepump är det dels energiförbrukningen allmänt sett, och dels de yttre förutsättningarna vid din bostad som är avgörande för vilken produkt du bör välja. En frånluftsvärmepump eller luft-luftvärmepump kan installeras i alla hus, medan de mer specialiserade varianterna kräver speciella förutsättningar.