Fasader

Fasader produkter

Väggprofil Vp 15

Väggprofil Vp 15

En låg profil med stor täckande bredd.

Fasaden på en byggnad är lika mycket ett skydd mot väder och vind som en yta som gärna får vara så inbjudande och attraktiv som möjligt. Ska du bygga nytt? Här på sidan får du all inspiration du behöver för att välja praktiska och samtidigt attraktiva fasader med säkra, hållbara och miljövänliga material. Du kan också hitta produkter inom allt från fasadpartier till glas till prefabricerade byggelement i betong. Behöver du putsa upp eller byta ut delar av den befintliga fasaden, titta då gärna på våra gör det själv-artiklar samt våra tips på produkter inom fasadmaterial, fasadbeklädnad och väggelement.

Tillsammans med isoleringen och eventuella mellanväggar skyddar fasaden inomhusmiljön från väder och vind. En tålig och hållbar fasad ger dig ett bekymmersfritt och bekvämt boende. Det finns all anledning att lägga mer vikt vid fasaden än vad många gör. Det handlar till exempel om frågan om underhåll. Fasadunderhåll tar tid och kostar pengar. Med rätt fasadbeklädnad och rätt fasadmaterial kan du efter byggnationen eller renoveringen vara trygg med att du inte behöver göra något större underhåll på mycket länge.

Fasadmaterial behöver verkligen inte bara handla om träpaneler, timmer, tegel eller liknande mer klassiska material. Fasader i form av glas, skiffer och fibercement blir allt mer populära. Även fasadmaterial i form av konststen vinner mark för varje dag.

Här på alltombostad samlar vi ett 20-tal olika leverantörer inom fasadmaterial, fasadbeklädnad och väggelement. För varje leverantör listar vi ett antal produkter så att du har ett stort utbud av fasader att välja mellan. Det finns tydliga beskrivningar för varje leverantör och varje produkt så att du får ett bra stöd i din urvals- och köpprocess.