Köksbelysning

Köksbelysning produkter

Med en varm och effektiv köksbelysning skapar du en ombonad och hemtrevlig känsla i köket. Viktigt att tänka på är att använda många olika ljuskällor så att du dels kan anpassa den allmänna ljusstyrkan efter hur ljust/mörkt det är ute, och dels kan få en lite starkare belysning för de ytor där du lagar mat eller bakar. Köksbelysning handlar nämligen lika mycket om allmän trivsel som om arbetsmiljö. Med våra inspirerande reportage, hemma hos-artiklar, gör det själv-guider och produktnyheter kan du enkelt få all den information du behöver för att inreda ditt kök med effektiv och energigivande belysning.

Belysningen i sig och armaturerna du använder är en väsentlig del av inredningen i köket. Idag är det inte bara professionella inredare som arbetar med ljussättning. Rätt belysning ger energi i hemmet och du kan skapa spännande effekter med mycket enkla medel. Med en strategiskt placerad ljuslist kan du till exempel ge ditt kök en helt ny rymd och accentuera vacker inredning.

Det finns en mängd olika armaturer du kan använda för att skapa den bästa möjliga belysningen i ditt kök. En klassisk taklampa ger en bred ljuskägla och ett behagligt sken. Lysrörsarmatur kan vara lämplig för belysning av diskbänkarna och spisen. Spotlights kan exempelvis placeras under skåp eller i paneler. Med dimmerfunktioner kan du anpassa ljusstyrkan exakt. Med rörelsesensorer kan du spara el och dessutom öka din bekvämlighet.

Läs mer om olika produkter för köksbelysning här nedan. För varje utvald produkt finner du information och länkar till återförsäljare. Du kan också läsa om respektive företag inom köksbelysning.