Tapeter

Känner du att det är dags för en förändring hemma? Med en ny tapet eller väggfärg kan ett rum få en helt ny karaktär. Med färg och tapet kan du enkelt skapa en helt ny karaktär i ett rum, oavsett det är köket, vardagsrummet eller ett sovrum som du vill förändra, och det till inte särskilt höga kostnader. På alltombostad.se tipsar vi dig om produktnyheter inom färg och tapet, ger dig inspirerande artiklar om trender och exempel på rum före och efter omtapetsering/ommålning. Vi bjuder också på flera gör det själv-artiklar inom tapetsering och målning så att du kan lära dig göra en korrekt tapetsering eller ommålning på egen hand.

Tapet är inte bara för syns skull. Med bra kvalitet på tapet och färg får du även ett bra skydd för det underliggande materialet. I köket bör du använda en vinyltapet som står emot exempelvis matos och lätt kan torkas av. I badrummet och andra våtrum måste du använda särskilda våtrumstapeter med ett lite tjockare yttre skikt av plast.

Trenden med fondväggar håller i sig och kommer förmodligen göra det även under lång tid framöver. Med en fondvägg, antingen tapetserad eller målad, får rummet en helt annan karaktär än om det är enfärgat. En annan tydlig trend är tapeter i lite starkare färger. Den skandinaviska designen, med mycket svart, vitt och grått, är inte på väg ut på något sätt, men många önskar ändå inreda med lite färgklickar här och där. Fototapeter och wallpapers är exempel på andra sätt att skapa mer unika inredningar.

Här på våra sidor om tapeter listar vi dels en mängd leverantörer som säljer eller tillverkar väggfärg och/eller tapeter, och dels en mängd produkter, såsom exempelvis tapetkollektioner. För varje produkt hittar du länkar för mer information.