Ugn / Micro

Ugn / Micro produkter

Med rätt hjälpmedel i köket blir det enklare och roligare att laga mat och baka. Dessutom går matlagning och bak snabbare. Ugnar och microvågsugnar av hög kvalitet med många funktioner gör att du kan vara mer flexibel i köket och automatisera många av arbetsmomenten.

Här på alltombostad.se finner du inspirerande artiklar och reportage om trender och produktnyheter inom ugn/micro. Om du är på jakt efter en ny ugn eller micro som en del av ett större renoveringsprojekt i köket kan du även med fördel kika lite närmare på vår relaterade kategori Spis/häll.

En trend inom ugnar är att det blir vanligare med inbyggnadsugnar som är fristående från spisplattor och hällar. En inbyggnadsugn kan placeras var som helst i köket, till exempel i en köksö, vilket både ger ett mer exklusivt intryck och frigör plats. Även microvågsugnar kan byggas in i befintlig köksinredning. Genom att placera micron i exempelvis ett skåp frigör du plats på köksbänken.

När det gäller olika varianter av ugnar finns idag flera att välja mellan. Varmluftsugnar är fortfarande mest populära, men ångugnar börjar bli en utmanare att räkna med. En annan form av ugn som har framtiden för sig är kombiugnen som kombinerar varmluftsteknik med funktioner från microugnarnas värld. Om du vill ha något extra bland microvågsugnarna kan du välja en micro med elektrisk grill.

Det är inte helt lätt att välja rätt ugn eller micro. Som hjälp för dig i din beslutsprocess listar vi nedan ett antal företag inom ugn/micro samt en större mängd specifika produkter. Du kan läsa mer om varje produkt genom att klicka på bilderna. På respektive produktsida finner du även information om återförsäljare och leverantörer.