Bioenergi & Pellets

Bioenergi & Pellets produkter

Letar du efter ett billigare sätt att värma upp din villa eller ditt fritidshus? Vill du samtidigt slå ett slag för miljön? Då är bioenergi i form av pellets en utmärkt lösning. Det är fler och fler som installerar pelletsbrännare eller pelletspannor i stället för exempelvis oljepannor. Den bästa lösningen för både plånboken och miljön är ofta fjärrvärme, men det är inte alltid du har möjlighet att använda denna värmekälla. Här på alltombostad finner du svar på dina frågor om bioenergi och pellets och kan läsa tester av pelletsbrännare och pelletspannor. Du hittar också informationssidor om samt länkar till några välrenommerade leverantörer av brännare/pannor, pellets samt tillbehör.

Priset på pellets går upp och ner, men över tid är det ett fördelaktigt alternativ att använda denna energikälla. Dessutom är det en miljövänlig form av uppvärmning. Att pellets är miljövänligt beror dels på att pellets består av biomassa i form av kutter- eller sågspån, det vill säga biprodukter från skogs- och pappersindustrin, och dels på att pellets på grund av komprimering under mycket högt tryck inte tar upp så mycket plats. Det sistnämnda minskar på onödiga transporter.

Du har många pelletsbrännare och pelletspannor att välja mellan på marknaden. Du kan köpa en pelletspanna/brännare för att helt ersätta en oljepanna eller när du bygger nytt. Du kan också installera en panna/brännare på en befintlig panna.

Det stora utbudet av pelletsbrännare/pannor kan göra att det blir svårt att välja. Därför listar vi nedan ett antal välkända tillverkare och leverantörer. Du hittar även många exempel på populära produkter, med detaljerad information och länkar till inköpsställen.