Putsade hus

Putsade hus produkter

Ett stenhus behöver absolut inte vara synonymt med ett rustikt gammalt hus av äldre snitt. Idag finns stenhus i alla former och storlekar. Framför allt finns mycket stora möjligheter att skapa intressanta planlösningar och spännande linjer i arkitekturen i stenhus. Om du vill hitta alternativ till hus i trä eller hus i tegel så har du kommit rätt. Här på våra sidor om putsade hus och stenhus finner du en mängd nyttig information. Du kan till exempel läsa inspirerande reportage och ta del av spännande produktnyheter. Du kan också sondera det material vi har samlat under den relaterade kategorin Lågenergihus.

Stenhus kan utformas i princip hur som helst. Det är mycket tack vare valmöjligheterna som stenhus har blivit så populära på senare år. Många av de nybyggda stenhusen har arkitektoniskt sett en tydlig prägel av funkishus, men det finns även många stenhus som är utformade i princip som klassiska trävillor. En annan fördel med stenhus är att de ganska enkelt kan byggas som lågenergihus, eller passivhus med en annan benämning. Ett lågenergihus är miljövänligt och ger låga driftskostnader. Den initiala investeringen kan dock vara lite mer betungande än om du bygger ett hus av traditionellt snitt.

Det finns en mängd tillverkare av stenhus och putsade hus i Sverige. Här nedan presenterar vi ett 30-tal tillverkare. Om du klickar på en företagslogotyp hittar du information om tillverkaren med kontaktinformation samt exempel på produkter. Vi listar också en stor mängd produkter inom putsade hus och stenhus. Du kan vara säker på att du hittar ett favorithus här på alltombostad.se.