Trappor & Räcken

Trappor & Räcken produkter

Rak trappa

Rak trappa

Raka trappor kräver att man har mycket utrymme, men blir bra att gå i.

Ändavslut

Ändavslut

Svarvade detaljer / ändknoppar

Svarvade detaljer / ändknoppar

Stolpar / stolpavslut

Stolpar / stolpavslut

Beslag

Beslag

Är du i behov av en ny trappa eller trappräcke? I så fall har du kommit helt rätt. Vi på alltombostad listar ett brett sortiment av trappor och trappräcken från olika företag. Samtliga av produkterna erhåller god kvalitet samtidigt som de är prisvärda. Härnedan har vi även listat seriösa företag inom denna branschen. Förutom detta kan du på denna sida även läsa olika artiklar och låta dig inspireras, se produktnyheter, läsa gör-det-själv tips samt se relaterade sidor.

Trappor används för att underlätta förbindelsen mellan två skilda plan. De finns i flera olika modeller och storlekar. Det finns de som är helt raka, spiraltrappor, hörntrappor etc. Många gånger skräddarsys trappan utifrån önskemål och måttangivelser. Trappan och trappräcket anpassas även efter vilken stil huset är i och har blivit en större del av inredningen. En uppåtgående trend är täckmålade sidor och handledare med steg i avvikande nyans.

När man bygger trappor och trappräcken finns hel del regler och förordningar. Regelverket förbjuder till exempelvis att räcken utformas så att de inbjuder till klättring. Avståndet mellan stegen och andra öppningar måste dessutom formas så att inte barn kan klämma sig igenom och därmed fastna. Vårt system gör att du enkelt får en snabb överblick över hela sortimentet vilket gör det enklare för dig att välja den produkt som du tror kommer passa ditt hem bäst. När du väl har valt är det bara att klicka dig vidare för ytterligare information om vart den finns att köpa någonstans samt information om själva produkten.