Barnrummet

Visst finns det några saker du skulle vilja förändra i barnrummet? Barnens rum är ju en stor del av deras värld, och du vill säkert göra barnrummet så harmoniskt och inspirerande som möjligt. Att inreda eller göra om ett barnrum kan vara en spännande process, där du inreder både med möbler, tapeter, mattor och belysning. Det kan dock vara svårt att veta var man ska börja. Ett tips är att börja från noll, med att först skapa en plan för helheten när det gäller färg, form och funktion. Vill du ha mer inspiration finner du mängder av artiklar här på alltombostad. Här hittar du också spännande nyheter inom inredning för barnrum samt smarta gör det själv-guider.

Inspirerande miljöer leder till en bättre inlärning och fler tillfällen till lek. Ett funktionellt och vackert barnrum är inte bara en plats för sömn och vila, det blir naturligt ett rum som barnet kan identifiera sig med och känna som sitt eget. Det är helt enkelt viktigt att barnen trivs på sina rum.

För dig som vill göra om i barnrummet eller börja från noll finns många trender du kan luta dig mot. Fokus ligger dock alltid på att rummet ska vara inrett både för lek och vila. Möblerna bör vara funktionella och säkra. För väggarna kan du med fördel använda fototapeter eller stickers. På golvet är en stor och mjuk matta perfekt. Och glöm inte belysningen. Med många ljuskällor känns rummet luftigt och inbjudande.

Nedan har vi samlat företag som levererar inredning till barnrum. Du hittar allt från spjälsängar till barntapeter. Vi listar även populära produkter med länkar till inköpsställen. Att inreda barnrummet på bästa sätt kan vara en utmaning, så lite hjälp på vägen skadar nog inte!