Hjälpmedel

Har du behov av att hjälpmedel i hemmet för att göra ditt boende så bekvämt och praktiskt som möjligt? Behöver du ordna med handikappanpassning för att öka tillgängligheten? Att inte kunna röra sig fritt i sitt eget hem är något som på ett väsentligt sätt försämrar livskvaliteten. Lyckligtvis finns ett stort antal hjälpmedel och metoder för handikappanpassning som kan användas i såväl villor som flerfamiljshus. Här på våra sidor om hjälpmedel kan du bland annat läsa om produktnyheter, hitta byggbeskrivningar för hjälpmedel samt läsa smarta tips för handikappanpassning.

Det mest använda hjälpmedlet för handikappanpassning i villor, flerfamiljshus och offentliga miljöer är så kallade villahissar. Dessa hissar finns i flera varianter, till exempel korghissar och plattformshissar. Plattformshissar och korghissar är normalt av en enklare konstruktion i vilken dörrarna är placerade i samma riktning. En hiss specialtillverkad för installation i en villa kan modifieras på flera sätt, till exempel genom att dörrarna kan placeras i vilken riktning man vill. En hiss för ökad tillgänglighet kan ofta gå så högt som 13 meter, vilket torde vara tillräckligt för de flesta behov.

Nedan finner du länkar till företag inom hjälpmedel. Klickar du på en företagslogotyp får du fram mer information om företaget samt länkar till företagets webbplats. Du finner också ett antal väl utvalda produkter, för vilka du hittar detaljerad information om bland annat funktionalitet och dimensioner. Med länkar till inköpsställen hittar du enkelt rätt.