AlltomBostad
 

Avancerad teknik

Inverter-teknik ger en jämnare och en mer exakt drift
Värmepumpssystemen som säljs genom citcop.se är alla av typen ”Inverter”. Till skillnad från modeller utan Inverter-teknik blir driften jämnare och mer exakt. Energikonsumtionen blir mindre och slitaget på värmepumpen reduceras eftersom antalet start och stopp blir färre.

Tekniken bakom
Invertern består av en strömomvandlingskrets som elektroniskt reglerar spänning, ström och frekvens. Kretsen styr hastigheten på kompressorn och bestämmer hur mycket värme eller kyla som skall produceras. Det kan jämföras med gaspedalen på en bil som reglerar varvtalet på motorn genom att släppa eller trycka på pedalen. Genom att steglöst höja eller sänka frekvensen regleras hastigheten med små marginaler efter behovet.

Bästa möjliga effektivitet
Med Inverter-teknik är det möjligt att uppnå inställd temperatur på ungefär en fjärdedel av tiden jämfört med värmepumpar som inte har denna teknik. Så fort temperaturen förändras ger värmepumpen den exakta effekt som behövs för att snabbt ge kyla eller värme. Detta innebär att värmepumpen förbrukar mindre elektricitet jämfört med andra system, även vid snabba förändringar av driftsläge eller temperatur.

Exaktare temperaturreglering och energisparande på hög nivå
En värmepump med Inverter-teknik arbetar sig snabbt upp till inställd temperatur. När den väl uppnått önskat gradantal justerar den automatiskt effekten så att temperaturen hålls konstant. Det blir inte några stora temperaturförändringar och elkonsumtionen hålls nere. Det stora intervallet i uteffekt garanterar alltid en behaglig temperatur.

Scroll-kompressor reducerar vibrationerna
Panasonics scroll-kompressor är kärnan i Panasonics värmepumpssystem. Vibrationerna är ungefär en tiondel jämfört med traditionella modeller. Kompressorn är kraftfull och ändå energisnål . Det betyder lägre ljudnivå, minskat slitage och längre livslängd jämfört med modeller utan scrollkompressor.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår