Bekämpa husspindlar

Husspindeln är en av våra största spindelarter. Själva kroppen kan bli nästan 1 cm lång och benen upp till 5-6 cm långa.

Husspindeln är vanligt att se i lugna vrår lite varstans i hus och hem där det är en aning fuktigare. Även utomhus kan man få syn på dem.

Husspindeln är inte lika skicklig att spinna nät som andra spindlar utan det blir mest ett virrvarr av trådar.

Nätet placeras oftast i hörn vilket gör att nätet får en trekantigt utseende.

Nätet är inte klibbigt utan när flugor och andra insekter landar på nätet sätts nätet i gungning vilket gör att spindeln snabbt rusar fram och äter upp offret.

Parningstiden är i maj och juni och lite senare lägger honan äggen i en kokong (hölje) den är ofta klädd med sandkorn och hänger i det egentliga nätet eller på ett passande ställe i närheten.

Man kan se vuxna husspindlar hela året. De som man ibland kan se springa över golvet är bara tillfälliga gäster i huset.

Inomhusklimatet är alltför torrt för att spindlarna ska trivas.

Husspindeln ser väldigt illa och det gör det mycket enkelt att fånga dem genom att hålla en glasburk framför dem och peta på dem bakifrån och så går de direkt i fällan.

Bekämpning

Bekämpa spindlar ska du försöka göra på kvällen när de kommer fram för att jaga. Utomhus kan du behandla grunden eller en vägg med ett bekämpningsmedel som innehåller deltamitrin. Vi säljer K-Othrine för yrkesmässig användning. Det går även att använda den mindre behållaren med koncentrat som är för allmänt bruk (även den är baserad på deltamitrin).

Applicera med en tryckspruta och om möjligt träffa spindlarna. Om medlet regnar bort bör du behandla igen. Medlet är verksamt normalt i 2-3 veckor efter det att du har applicerat.

Samma medel använder du inomhus för behandling. Du kan även sprida ut Myrr D (pulver) där spindlarna rör sig.

Vi säljer spindelfångare för dem som vill fånga spindlarna men tycker att det är lite obehagligt och vill hålla avstånd. Dessa produkter är väldigt praktiska och fungerar för många andra kryp.

 

Läs mer på vår hemsida
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av