Bekämpa loppor

Det är inte mycket som skiljer en hund- och kattloppa åt. Bägge arter kan leva på hun­dar och katter.

Katter och hundar kan vara lättare an­gripna av loppor utan att människan vet det.

Lopplågan sker då djuret lämnar hemmet. De loppor som blev kvar har inget annat val än att ge sig på män­ni­skorna.

Vid sådana tillfäl­len är det en tröst att veta att de inte förökar sig utan de dör av sig själva.

Lop­porna lägger endast ägg bara när de befin­ner sig på djuren. Det kan ta en lång tid innan man är helt fri från dem.

Åtgärder och bekämpning

Djurloppor som kattloppor och hundloppor kan orsaka oro när det upptäcks i hemmet. Att ha kontroll över loppor är relativt enkelt att motverka när det ofta är husdjur som drabbas, och vanligtvis krävs det bara en behandling med bekämpningsmedel för att bli fri från loppor.

Har man inga husdjur i hemmet, kan det ta längre tid att bli av med loppor eftersom lopporna ofta träder in i ett vilande tillstånd medan de väntar på att ett djur ska komma.

För bästa resultat bör man använda flytande bekämpningsmedel. Det är inte säkert att lopporna håller sig till ett område och de kan mycket väl sprida sig omkring hela huset. Därför anser vi att man ska behandla hela fastigheten. Dammsug först noga och spraya sedan alla mattäckta golvytor och runt hörn och kanter av laminat- och trägolv. Behandla även platser där husdjuren tillbringar sin sömn. Om katten sover på fönsterbrädan bör man spraya där också.


Vi har lämpliga långtidsverkande koncentrat mot loppor som du blandar med vatten och sprutar med en lämplig tryckspruta. Du ska dock inte behandla direkt på ditt husdjur med detta. Behandla djurets päls med ett bra schampo som bekämpar loppor.
Om du känner att behandlingsområdet är begränsat kan du använda en färdig blandning i sprayflaska.

 

Läs mer på vår hemsida
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av