AlltomBostad
 

Byggnadsvård på mässan

Allt Om Bostad

På Hem & Villa mässan i Göteborg visade och presenterade föreningen Byggnadsvård Nääs upp sina kunskaper inom byggnadsvård.

Se våra utställningar på alltombostad.se

Byggnadsvård Verktyg & Maskiner Marksten & natursten

 

Stig Olsson

Byggnadsvård Nääs är Västsveriges centrum för praktisk byggnadsvård. Det är Sveriges första byggnadsvårdscentrum och idag det enda som drivs med offentliga medel. Det ingår sedan 2004 i Västra Götalandsregionens museiorganisation Västarvet.

Till Byggnadsvårds Nääs är ett brett nätverk av hantverkare och tillverkare knutna. Några av dem visade upp sina kunskaper, gav prov på olika tekniker och kunde svara på frågor under Hem och Villa mässan i Göteborg. Under de fyra dagarna byggde Byggnadsvård Nääs även en friggebod.

När Alltombostad.se var på plats visade hantverkaren Stig Olsson från Töllsjö (Boråstrakten) hur han lägger takspån och tekniken bakom. Han reser runt hela landet för att lägga takspån på gamla byggnader.

Under dagen hade representanter från Lerbyggeföreningen i Sverige visat hur de med lerjord och träklossar bygger en vägg.


Bildtext: Stig Olsson visar hur han lägger takspån i Byggnadsvård Nääs monter.

Text och foto: Kerstin Karell


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår