AlltomBostad
 

Checklista för lyckade byggprojekt

Allt Om Bostad

Att renovera sitt hem blir allt mer populärt, inte minst tack vare ROT-avdraget. Men att beställa byggtjänster kan vara svårt, särskilt för den som inte är van.

Se våra utställningar på alltombostad.se

Isolering Yttertak & Takprodukter Husgrunder

Nu presenterar Stockholms Byggmästareförening en checklista som både konsumenter och byggföretag kan använda för att förbättra förutsättningarna för ett gott resultat. Stockholms Byggmästareförening är en lokal branschorganisation för bygg- och anläggningsföretag i Stockholmsområdet och har cirka 900 medlemmar, varav de flesta är små och medelstora företag.

- Vi ser många tvister som hade kunnat undvikas om parterna bara hade talat klarspråk med varandra om arbetets omfattning, kostnader, tider och förutsättningar, säger Claes Sahlin, chefsjurist på Stockholms Byggmästareförening. Därför har vi tagit fram en checklista med de viktigaste sakerna att stämma av innan bygget sätter igång.

Checklista för konsumenter och byggföretag finns tillgänglig på www.stockholmsbf.se och är tänkt att underlätta kommunikationen mellan byggare och konsumenter.

- Vi vet att det kan finnas ett glapp mellan konsumentens förväntningar och byggarens uppfattning om praxis i branschen, säger Elisabeth Martin, VD för Stockholms Byggmästareförening. Med den här checklistan vill vi underlätta för våra medlemsföretag att åta sig entreprenader för privatkunder.

 

Bild från Stockholms Byggmästareförening.


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår