Dekorativ målning

Måla med Schabloner - Steg för steg   

 


1. Måla med schabloner i ett rum. Ett gott råd vid egentillverkning av schabloner är att tänka i konturer. Om olika storlekar önskas, använd en kopieringsmaskin med förstorings- och
förminskningsfunktion. Klipp ut lämpligt antal schabloner. Dels för att kunna måla mer än en åt gången, del för att inte schablonen ska bli alltför våt av färgen och därmed svår att hantera. Använd gärna OH-film som schablonmaterial alternativt speciellt schablonpapper som finns i färgbutiken. Sätt gärna upp schablonerna på väggen för att få en uppfattning om det tänkta mönstret.

2. Tejpa upp schablonerna på väggen. Vid större ytor; sätt upp schablonerna sektionsvis. Använd målartejp av en typ som inte fäster för kraftigt mot underlaget. Se till att schablonen ligger tätt mot väggen.

3. Stöppla försiktigt med schablonpensel. Därmed undviker du ojämna kanter samt färg som kryper in under schablonen.Tänk på att inte lägga på för mycket färg då den kan krypa in under schablonkanten. Stöppla gärna av lite av färgen på en bit papper.

4. Låt torka en stund. Tag bort schablonen medan färgen fortfarande är något fuktig. OBS! Riv inte bort tejpen då den kan ta med sig färg från underlaget.

 

Materialet prestenteras av:

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips