AlltomBostad
 

Energieffektivt

Värmepumpar med Inverter-teknik sparar energi
Värmepumpssystem med Inverter-teknik räknas till de bästa på marknaden när det gäller energibesparing. De erbjuder en dramatisk sänkning både av elförbrukning och koldioxidutsläpp och har därmed en låg miljöpåverkan. Dagens värmepumpsmodeller har uppnått den högsta klassificeringen inom energiprestanda, Klass A, vilket placerar dem i den högsta energiklassen. Det innebär att du kan använda dessa modeller varje dag, utan att behöva oroa dig för elräkningen.

Klassificering av energieffektivitet
2005 började ett EU-direktiv angående energimärkning av hushållsapparater att gälla. Sedan dess är alla tillverkare skyldiga att märka sina produkter med en effektivitetsnivå som representeras av en bokstav från A till G. En klass B-märkt hushållsapparat förbrukar ungefär 10 % mer än en A-märkt, en C-märkt 20 % mer än en A-märkt osv. Det finns sju energieffektivitetsklassificeringar, från A till G. Högsta effektivitetsnivå är A och G är lägst.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår