AlltomBostad
 

Fasad av vågiga böljeplattor

Fasad av vågiga böljeplattor

På en saltstänkt klippa i Bohuslän tronar en villa med säregen karaktär. Här bor arkitekten Arne och konstnären Soile w. Algeröd. Villan fick Stenungsunds byggnadspris 2019.

Grundprincipen är att böljeplattorna klär de stora ytorna som är extra utsatta för saltstänkta västvindar, medan oljad träpanel används på de ytor man möter t ex vid entrén och uteplatsen. Ytor som också är mer skyddade.

Fasaden utmärks av de vågiga böljeplattorna som är Cembrits korrugerade fibercementskivor.

– Vågformen associerar till det vågiga mönster som bildas på sjöbotten av vågorna här, berättar Arne.

Ett annat självklart materialval var vindskyddet Cembrit Windstopper Extreme.

– Cembrit Windstopper Extreme är mer lättarbetad än många andra vindskivor. Lättare än till exempel gips. Den spricker inte heller när man skruvar mot kanter. Vi har bara positivt att säga, berättar Roger Norén på Evenås Bygg som har byggt villlan

Mer lättarbetad än många andra vindskivor till exempel gips. Spricker inte heller när man skruvar. Vi har bara positivt att säga, berättar Roger Norén på Evenås Bygg.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår