Fina dukningar till Halloweenfesten

Fina dukningar till Halloweenfesten

Halloweenfester förknippas ofta med plastspindlar, spökgirlanger och läskiga inslag. Men om man istället vill ha en naturligt vacker och festlig bordsdekoration till allhelgonahelgen, eller till något annat festligt tillfälle i höst så kommer här lite tips.

Frossa i årstidens säsongsväxter som höstglöd, krysantemum och slideranka och ta in det du hittar från skogen eller parken. Löv i vackra färger och glänsande höstbruna kastanjer sätter pricken över i:et på din dukning. Här delar Blomsterfrämjandet med sig av några tips och idéer inför helgens fester.

Tema
Halloween förknippar de flesta av oss med färger i orange och gula toner. Ta fasta på det och låt färgvalet styra din dukning.


Växtval
Välj gärna växter i säsong. I slutet av oktober och början av november finns det gott om svenskodlade höstglöd, krysantemum, fluffiga och lättanvända sliderankor samt olika typer av prydnadsgräs. Både höstglöd och krysantemum finns i många olika nyanser av gult och orange. Om de har Sigill-märket  är odlade i Sverige på ett bra sät
t.

Dukningstips
• Både höstglöd och krysantemum blommar så rikligt att du kan använda några blommor från växten som snitt. Fint att lägga i en liten skål, sätta i en liten vas eller fästa på servetten.

• Ta in vackra höstlöv och glänsande kastanjer från skogen, trädgården eller parken.

• Det är inbjudande och personligt att ta ett par löv och en blomma och fästa dem runt foten på ett glas.

• Ett annat trevligt användningsområde för löv är att varva löv i olika färgnyanser i botten av en glasskål. Därefter kan en blomma sättas i ”löv-krukan”. Superfint!

• Det ser charmigt ut och ger dukningen liv när lite olika växter och prydnader blandas. Ta gärna fram en skål på fot och placera utvalda växter och prydnader i den. Pumpor, gräs och en blomma kan bygga på höjden medan slideranka eller murgröna ger en fin effekt när det rinner ner över kanten.

• Ett alternativ är ett stort fat där olika blommor, löv, pumpor och kastanjer får samsas. Att använda en gammal konservburk i matchande färger är aldrig fel.

• Avslutningsvis kan lite löv och kastanjer strös över.

Halloweendukning med prydnadspumpor, blommor och blad istället för plastspindlar och spindelnät.

Höstglöd/våreld i lövskål.

En skål kan bli bordens blickfång - fyll den med olika växter och en dekorationspumpa. Hängade växter är alltid fint i skålar på fot. En gul höstglöd blir pricken över i:et här.

En härlig Halloweendukning med krysantemum.

Orangefärgad höstglöd i en enkel papperspåse med orange rosett passar både som dekoration och kan även vara en fin gå bort-present.

Av: Annika Rådlund Källa: Blomsterfrämjandet
Foto: Minna Mercke Schmidt /Blomsterfrämjandet

 

Blomsterfrämjandet

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips