AlltomBostad
 

Framtidens värmepump

Allt Om Bostad

Emura är den första värmepumpen som har designats och utvecklats i Europa för den europeiska marknaden. Det är en helt ny typ av luft/luftvärmepump som kombinerar design med god energieffektivitet.


Med Emura-modellen tar Daikin upp designkampen med Philippe Starck och Porsche Design. Det är första gången som en värmepump har utvecklats av europeiska formgivare direkt för den europeiska marknaden. Målet har varit att den ska smälta in i en snygg inomhusmiljö, utan att dominera.

Designen och de kompakta måtten är det som framför allt särskiljer Emura-modellen från traditionella luftvärmepumpar. Fronten har mjukt rundande former och utan synliga kontroller eller galler. Under drift glider frontpanelen uppåt-utåt för att ge luften fritt flöde. Alla funktioner styrs via en fjärrkontroll.

Pumpen har ett "intelligent eye", som känner av om det finns människor i rummet och automatiskt växlar till ett energisparläge om rummet är tomt. Det finns även en inbyggd timer som kan programmeras för upp till en vecka. Emura ligger i energiklass A.

- Med Emura förändrar vi förutsättningarna för att använda luftvärmepumpar. Man måste inte längre sätta upp fula och bullriga aggregat när man vill spara energi. Nu kan värmepumpen istället integreras på ett elegant sätt i innemiljön, säger Björn Uddholm som är produktansvarig för värmepumpar på Daikin Sweden AB.

Emura kan användas för såväl uppvärmning som för luftkonditionering. En färgindikator på enhetens undersida visar vilken funktion som har valts. Den finns i två olika kapacitetsutföranden, beroende på hur stor luftvolym som ska värmas (eller kylas).  Upp till nio inomhusdelar kan kopplas in till samma utomhusdel.

 

Pressbild från Daikin.


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår