AlltomBostad

Gör om barnrummet

Gör om barnrummet

Under hösten  vintern kan det ibland hända att man tillbringar mer tid inomhus. Passa på att göra om barnrummet så det blir mer inspierande och roligt att vara där.

Gör det praktiskt och lekfullt - på samma gång. Med slitstarka väggfärger som tål kladdiga fingrar och vinylgolv som står emot kantiga leksaker är rummet redo får både lek och läxläsning.

Att inreda ett barnrum kan vara hur roligt och kreativt som helst, inte minst eftersom man kan ta ut svängarna ordentligt vad gäller färger, tapeter och mönster.

Skapa smart förvaring
Innan du sätter igång och planerar hur barnrummet ska utformas är det bra att ha i åtanke att många färger, mönster och leksaker riskerar göra rummet rörigt. Börja därför att planera för smarta förvaringslösningar för alla prylar. Placera gärna förvaringen i en höjd så att barnen lätt kommer åt favoritleksakerna. Sätt upp tavellister och ställ dit barnböcker som dessutom fungerar som dekoration till rummet. Tyger skapar en skön känsla till rum och kan dessutom användas som draperier för att dölja exempelvis hyllor som annars riskerar att se stökiga ut.

Barntapeter för alla smaker
Att välja tapeter till ett barnrum är roligt men det kan även bli en utmaning, det finns nämligen mängder av barntapeter att välja mellan, även fototapeter. Två mönster som har fått lite extra uppsving och som vi kommer fortsätta se mer av är harlequin- och kalejdoskopmönstrat som både finns i ljusa och starka färgkombinationer.

Använd gärna tapetbitar som blivit över efter tapetseringen till att dekorera exempelvis förvaringslådor med. Man kan även tapetsera möbler så som fronten på en byrå eller sitsen på en stol. Om du har tapetserat upp en fondtapet med ett vackert mönster kan man rama in tapetbitar och sätta upp tavlorna på en enfärgad väggyta. Här är det bara fantasin som sätter gränsen.

Lekvänliga golv
Funderar du på att byta golv i barnrummet? Varför inte lägga in ett vinylgolv, som ger en lekvänlig yta då golvet både är mjukt och lättskött. Det finns massor med olika kulörer och mönster att välja mellan, dessutom är vinylgolv ofta ett prisvärt alternativ.

Golvet är den ultimata lekytan, lägg in en textilmatta i rummet som gör golvet extra varmt och skönt att sitta på. En matta behöver inte vara fyrkantig eller rund, det går att skapa en rolig och personlig detalj till rummet genom beställa en matta efter egen skiss.

Av: Annika Rådlund Källa: Happy Homes

Förvaring
Lekfulla boxar utformad som bilar med ett större och ett mindre fack under de vadderade locken. Olika fina barnmotiv av brandbil, polisbil och bubbla. Tål att sittas på. Mått: 55x26x31 cm. 49 kr/st hos Rusta. Tre handgjorda förvaringskorgar i raffia från Rice. En riktigt fin korg att förvara leksaker, gosedjur eller andra småprylar i. Mått på den största korgen: 31 x 19 x 16 cm. 429 kr/3-pack. Förvaringshus från Rice i raffiabast. Lyft på taket och förvara leksaker eller andra småsaker. Praktiska handtag på sidorna. Storlek: H38 x B27 x L44 cm. 449 kr hos Lekmer.se

Färgglatt tak
Tapetsera eller måla i taket för att ett lekfullt rum där barnet ser färger och mönster även då de ligger ner.  Foto: Beckers


Fantasifulla mönster

Djur och natur är alltid spännande i ett barnrum. Här är en rumsavdelare som har tapetserats med tapeter från Midbec. Foto: Midbec

Himmelsk förändring
Att måla moln på väggarna eller i taket är ett lätt sätt att förändra i ett barnrum. Foto: Happy Homes  

Uppåt väggarna
Med skoltavelfärg kan barnen göra egna motiv med krita på både väggar och möbler. Foto: Beckers

Glatt golv
Varför inte vända på steken med ett randigt golv mot neutrala väggar? Här ser du Forbos laminatgolv Marmoleum click, som dessutom är praktiskt och lätt att lägga. Golv: Forbo Marmoleum click.

 

Beckers
F
orbo
Happy Homes
Lekmer.se
Midbec
Rusta

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår