AlltomBostad
 

Halva ballerinor i Annedal

Halva ballerinor i Annedal

En soffa som kan användas som bänkpress och en kvinna som ramlar ner genom balkongen. På torsdag drar boutställningen i Annedal igång. Och konkurrensen om besökarnas intresse är hård.

Den som beger sig till årets boutställning i Stockhom har mycket att välja bland. 22 företag bjuder in till sina visninglägenheter där inredarna gått loss med bland annat ballerinakjolar och byggklossar – allt för att sticka ut. Platsen för årets mässa, Annedal, är en ny stadsdel som ligger vid gränsen mellan Stockholm och Sundbyberg. Där byggs 2 000 nya bostäder, både hyresrätter, bostadsrätter och radhus.

Flera hyresgäster och köpare har redan flyttat in men stora delar av området är också fortfarande en byggarbetsplats.
-Annedal har en stor chans att bli ett levande område. Redan från början har man haft avsikten att skapa ett varierat resultat, det är både en kvartersstad och en parkstad, och även bostadsformerna är varierade. Här finns boende för både småbarnsfamiljen och morföräldrarna, säger projektledare Hasse Johansson.

Utställningen riktar sig till såväl branschfolk som bostadsspekulanter och tanken är att den ska inspirera. Ett av företagen som deltar är NCC. De visar upp en lägenhet inspirerad av Alice i underlandet.
-Eftersom vi är med och bygger här är det självklart att vara med. Dels är det ett sätt att tala om vad vi gör här och att lyfta fram området. Men det är även ett sätt att visa att vi är en samhällsbyggare. Många tänker nog bara broar och vägar när de hör NCC, säger Jeanette Henriksson, marknadsstrateg på företaget.
Hon konstaterar att många besökare brukar komma till bomässor av nyfikenhet eller för att få inspiration, men att det också finns möjlighet att göra affärer.
-Under boutställningen i Hammarby sjöstad var det några som kom förbi bara för att se vad det var, trots att de redan hade boende. Det slutade med att de bestämde sig för att köpa en lägenhet och flytta.

Text och foto: Marie Bergström

En ballerina har trillat ner genom NCC:s balkong.

Helene och Elsa Billgren har inrett en av Stockholmshems visningslägenheter.

Byggklossar gör möblerna höj- och sänkbara hos Stockholmshem.

Boutställningen bjuder bland annat på inspiration hämtad från Alice i Underlandet.

En annorlunda bänkpress i Annedal

Med en matta som liknar gräs och blommande lampor - blomstrar visningslägenheten i Annedal


Boutställningen 2012 Stockholms stad och Stockholms Byggmästareförening har arrangerat återkommande boutställningar sedan 1998. Tanken är att mässorna ska stimulera planerare, arkitekter och bostadsföretag att utveckla boende och bostadsbyggande. Temat för årets utställning är att visa hur hur Stockholm växer, genom att ett lågutnyttjat industriområde omvandlas till en attraktiv stadsdel. Utställningen pågår under elva dagar, 16-26 augusti.

Annedal

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår