AlltomBostad
 

Ingen byggvila på semestern

Ingen byggvila på semestern

Inga lata dagar under semestern, då vill vi svenskar renovera och bygga om. På sommaren rustas det och planeras inför semesterbyggandet och helst vill vi bygga och renovera själva.

Många svenskar ägnar som bekant semestern åt att snickra på sommarstugan eller fixa där hemma. Var femte Stockholmare anlitar dock byggproffs, visar en undersökning utförd av byggvaruföretaget Bygg-Ole där 1 000 svenskar tillfrågats om deras byggplaner. På semestern har vi extra mycket tid och kvällarna är ljusa. Det gör att vi gärna bygger och renoverar hemma. Mest pengar lägger vi på tapetsering och ommålning hemma. Jobbet utför vi helst själva. Dock är Stockholmarna de som anlitar mest byggproffs i landet, där var femte tar in experthjälp.

- Det är en byggboom just nu. Semestern är ett bra tillfälle att göra de ombyggnader och renoveringar vi funderat på under året. Det stora intresset för konkreta byggtips i bl.a. vår byggskola visar att vi gärna vill göra jobbet själva, och samtidigt är duktiga på att lyssna in experttips, säger Åsa Karlsson, Kommunikationschef på Bygg-Ole.

Intresset är stort bland hemmafixare och byggintresserade.
- Fler kvinnor än män är benägna att anlita byggproffs vid renovering och ju äldre vi blir desto mer köper vi in experthjälp, menar man från Bygg-Oles.

Enligt en undersökning som Offerta.se har gjort så visar det att nästan hälften av svenskarna tror att de kommer att bygga om under det kommande året och två av tre kan tänka sig att anlita en hantverkare för framtida byggnationer. Att hantverkaren är kunnig och har rätt certifieringar är viktigast i valet av företag.

Svenskarnas intresse för att bygga om och bygga nytt håller i sig.

 

Tapetsera och måla gör vi gärna själva.

Renoveringsintresset är stort under semestern men renoveringsintresset sträcker sig över hela året, visar en stor konsumentundersökning som tjänsteförmedlingsföretaget Offerta.se gjort. Undersökningen, som omfattar 1 700 personer, visar att 45 procent av de tillfrågade tror att de troligtvis kommer att bygga eller renovera under det kommande året.


Av: Annika Rådlund Källa: Offerta.se och Bygg-Ole
Foto: Annika Rådlund

Bygg-Ole
Offerta

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår