AlltomBostad
 

Inspireras av Grand Hôtels nya rum

Inspireras av Grand Hôtels nya rum

Trettio rum på Grand Hôtels har genomgått en omfattande renovering där rummet han fått karakteristiska inslag från hotellets byggår 1874.

Efter den omfattande branden på Grand Hôtel på femtiotalet byggdes den tredje våningen och det var designprinsen Sigvard Bernadotte som fick uppdraget tillsammans med Svenskt Tenn att inreda det nya våningsplanet. Rummen och Bernadottesviten invigdes 1964.

Nu i mars invigs rummen på nytt då samtliga trettio rum och sviterna på våning tre har renoverats. Bakom renoveringen står inredningsarkitekten Sanna Nathanson, Senab, som har lagt stort fokus på tidstypiska detaljer såsom fransar, tofsar och band på både gardiner, möbler och dekorkuddar och exklusiva textilier med framhävande färgskalor. Detta för att skapa en känsla av tidseran, då dessa användes flitigt.

Text: Annika Rådlund Källa: Grand Hôtel Foto: Magnus Mårding

I Bernadottesviten är sovrummen är målade i vacker himmelsblå kulör, sänggavlar och överkast har fått en varm röd färg och golvet täcks av en mörk guldfärgad matta. Sviten är på totalt 165 kvadratmeter uppdelat på fyra rum, varav två sovrum.

Matsalen är svitens juvel med en handmålad panoramatapet med ett grekiskt motiv från De Gournay, ett vackert matsalsbord i mahogny samt stolar i svart tagel.

I några av rummen är väggarna målade i en blågrön färg med gardiner i ljust guldgul där kvalitén är mjuk trevirataft, vilken ger en känsla av ett mycket exklusivt siden.

Salongen är målad i arsenikgrön nyans, har svarta soffor, gardiner i frasig taft och även här återfinns fransar bland detaljerna. Golven täcks av äkta mattor i både matsalen och salongen.

Grand Hôtel Stockholm har varit hem för celebriteter, storslagna evenemang och helt vanliga livsnjutare sedan 1874. Det ligger precis vid vattnet mitt emot Stockholms slott och Gamla Stan.

Grand Hôtel

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår