Inspireras av Scandics mobila hotellrum

Inspireras av Scandics mobila hotellrum

Den 17 juni lanserade Scandic en helt ny hotellkategori – Scandic To Go – mobila hotellrum som gäster kan boka till vilken plats de vill. Hotellrummet är byggt av en container och är sammanlagt 24 kvm stort. Här berättar inredningsarkitekten Bronwynn Welsh om  hur hon inrett rummet som fyra personer kan övernatta i. Hotellet är i  samma storlek som ett så kallat Attefallshus.

De mobila byggnaden är 24 kvm,  och har en tillhörande terrass som är 5 m lång och 2,5 m bred.  Hotellrummet är utrustat med allt vad som kan förväntas av dagens hotellerbjudande såsom fritt wifi, luftkonditionering samt ett fullt utrustat badrum. .

- Själva rummet är 14,5 kvm och badrummet är 3,5 kvm, berättar inredningsarkitekten Bronwynn Welsh från Doos arkitekter.

Hotellrummet består av både en dubbelsäng, sängbord, en soffa och ett skåp med minibar och värdefack. Ovanpå skåpet står en kaffebryggare och muggar. Ett smalt skåpfack har byggts in bakom och där har man placerat en strykbräda.

På väggen sitter en hängare som liknar en handdukstork, på den kan man hänga sina kläder och handväska.

- Inredningen är inspirerad av fåglar och insekter. Jag tänkte på att eftersom den här också ska flyttas runt så inspirerades jag att det flyktiga och rörelser. Den blålila färgen från fågelns vingar, skalbaggens skal och trollsländor...tillsammans med basfärgen grå. På väggen finns en tapet som har mönster av fåglar och växter.

I rummet ska fyra personer kunna övernatta.
- Sängen är två stycken 90 cm sängar och soffan är en bäddsoffa som två stycken kan sova i.

Toaletten är 3,5 kvm stor och där ena duschväggen ser ut som ett vitt fönster på utsidan.
- Att duschväggen fått agera fönster gör att det kommer in mycket ljus i det lilla utrymmet.

Själva containern som det mobila hotellet är byggt av kommer ifrån Estland och har blivit ombyggt av Expo House enligt ritningar från Doos arkitekter. Ytan är klädd med 3M film med tryckt mönster som ska likna rostig plåt.
- Det är en tålig film och den skyddar containern. Filmen går att beställa med vilket mönster eller motiv man vill.

Golvvärme är indraget i både det större rummet och i badrummet och all belysning är LED. Hela containern är 24 kvadratmeter stor, varav 6 kvm rymmer de tekniska lösningarna. Där finns vattentank (500 l), varmvattenberedare (100 l), avloppstank (500 l) och AC. Elen kopplas på ett elskåp om det finns något i närheten, annars drivs det med en generator.

- Hotellet är 9 meter långt och 3 meter bred, om den är större behövs det en extra bred transport. Nu går den att flytta med en lastbild. Samtliga fönster har mörkläggningsgardiner och det finns tak-, golv- och sängbelysning. Väggtjockleken är 120 mm med isolering och det ska gå att bo i containern året om.

Text och foto: Annika Rådlund

Den rymliga sängen med sänggavel ger gästerna en äkta hotellkänsla. To Go-rummet har två 90 cm sängar, trägolv med mjuk matta från Kasthall, justerbart arbetsbord och en liten sittgrupp. Väggarna är tapetserade med en unikt formgiven tapet som samspelar med rummets färgsättning

På väggen sitter en hängare för kläder och det finns plats för ett litet kylskåp inuti skåpet till höger.

Terrasen är rymlig och även den är mobil.

På premiärvisningen av hotellcontainern stod den uppställd i Hagaparken i Stockholm.

Vid fotänden finns en väggfast TV. Samtliga fönster har mörkläggningsgardiner och det finns tak-, golv- och sängbelysning.

Rummet är dekorerat med fåglar och insekter. Färgerna går i grått och blått med gult som accentfärg. Rummet har även specialritad förvaring för kläder och prylar.

Strykbrädan har fått ett eget förvaringsfack.

Vatten till toalett och handfat tas från vattentankar som finns i den ena kortsidan av byggnaden. De syns inte inifrån rummet. Duschen är rymlig och en av duschväggarna är också ett fönster som skänker dagsljus till badrummet.Fakta:
Scandic To Go kan från och med den 17 juni 2014 bokas på scandichotels.se/to-go. Scandic To Go kostar 2 500 kronor per natt, för upp till fyra personer (varav två i bäddsoffa), oavsett destination eller önskad plats. Kan bokas som ett extra gästrum hemma på tomten till tex festen eller bröllopen, men även till annan plats. Markägarens tillstånd krävs då.

Doos arkitekter
Expo House
Scandic To Go

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Bygg

Visa alla
Lindab TAK

Lindab TAK

Borohus bygger prefabricerade trähus

Borohus bygger prefabricerade trähus

Få lägre elräkning

Få lägre elräkning

Bygga hus? Så börjar du!

Bygga hus? Så börjar du!

Stomrest ger möjligheter

Stomrest ger möjligheter

Visa alla