Många fördelar med altanfönster i PVC

Många fördelar med altanfönster i PVC

Ska du bygga ett uterum eller är trött på dina rekiga myggfönster eller opraktiska fönster som inte går att öppna på altanen? Då kanske det är dags att byta ut dem mot mer moderna glaspartier.

Skjutdörrar är det perfekta alternativet för villan, sommarstugan och uterummet. De har ett mycket bra isolervärde för åretruntboende och skapar möjlighet till en stor öppning mellan hus och trädgård eller balkong. En stor fördel är att dörrbladet inte stjäl utrymme och inte fångas av vinden. De är dessutom helt underhållsfria och de gulnar inte.

Fördelarna med PVC- karmar på fönster är att de har en tålig yta som minimerar underhållet samtidigt som det låga u-värdet spar energi, ju lägre U-värde desto bättre värmeisolering. De behöver inte skrapas eller målas som de traditionella träkarmarna, man torkar endast av dem med ljummet vatten och såpa om de har blivit smutsiga.

–Underhållsfritt, bra isolerat och korta leveranstider - det är det folk vill ha. Kapning och tillverkning av PVC fönster går snabbt - de tillverkas på beställning efter de exakta måtten, förklarar Peter Nilsson som är VD på Menta Fönster.
 


Med stora glasfönster och dörrar kommer det in mer ljus. Om man väljer pvc-karmar är de dessutom underhållsfria.

Skjutdörrar
Med skjutdörrar skapar du möjligheten att få en stor öppning mellan huset och trädgården eller balkongen. Tillsammans med fasta fönster och inåtgående dörrar skapas snabbt ett välisolerat uterum eller en stor glasad öppning i villans fasad som släpper in ljus till huset.

Altandörrar och balkongdörrar kan göras inåtgående eller utåtgående, så det måste man fundera på hur man vill ha det innan man beställer. Ur säkerhetssynpunkt bör man välja det personsäkerhetsglas som de svenska byggreglerna kräver. Detta innebär att man inte kan skada sig på fönstrets glas om det skulle gå sönder av någon anledning.
 

Menta Skjutdörr Delux finns i 2-, 3- eller 4-delat och det finns att 33 olika färger att välja på. Tröskeln kan sänkas ner för att ute och inne ska flyta ihop ännu mer.

 

Foto: Menta fönster

Läs mer på Mentafönsters hemsida.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Bygg

Visa alla
Lindab TAK

Lindab TAK

Borohus bygger prefabricerade trähus

Borohus bygger prefabricerade trähus

Få lägre elräkning

Få lägre elräkning

Bygga hus? Så börjar du!

Bygga hus? Så börjar du!

Stomrest ger möjligheter

Stomrest ger möjligheter

Visa alla