AlltomBostad
 

Nytt liv i kakelugnen

Allt Om Bostad

För kakelugnar som ej kan eldas med ved finns nu en lösning. Den svenska tillverkaren Vauni, som specialiserat sig på skorstensfria eldstadskoncept, lanserar en produkt som löser problemet.

Vauni lanserar en produkt som löser problemet med att många vackra kakelugnar inte kan användas på grund av vedeldningsförbud eller icke fungerande skorsten.

Det handlar om en extra kompakt insatsbrännare som heter Vauni TS vilken enkelt placeras in i kakelugnens öppning. Den är designad att passa de flesta kakelungar - både gamla och nya. Brännaren utnyttjar en modern och fullständigt säker teknik som är utvecklad av Vauni AB, en avknoppning från Chalmers och HDK i Göteborg.

-Med ren bioetanol, även kallat spisbränsle, brinner elden helt rent och släpper endast ifrån sig lite vattenånga och koldioxid. Det är en viktig skillnad jämfört med traditionell eldning med ved som kan släppa ut betydande mängder skadliga föreningar och partiklar i såväl inom- som utomhusmiljön, säger Fredrik Borg på Vauni.

Eftersom det är en fullvärdig brasa ges ett naturligt värmetillskott som tillsammans med mysfaktorn från levande eld kan uppskattas året runt. Det är en bekväm lösning då man slipper sotning samt dyra och komplicerade installationer. 

Unika egenskaper:

 • Brännare med absorberande funktion för oöverträffad säkerhet
 • Ingen installation - bara att placera in i kakelugnen
 • För kakelugnar som ej eldas med ved
 • Extra slimmad design för att passa in i de flesta kakelugnars ofta begränsade öppning
 • Justerbar lågstorlek
 • Konverterar från ved till etanoldriftt 

 

Pressbild från Vauni.com.

 

   

   


  Vår policy för datahantering, integritet och cookies

  Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

  OK, jag förstår