AlltomBostad
 

Prisade stadsradhus byggs igen

Prisade stadsradhus byggs igen

I centrala Nynäshamn byggs 26 stadsradhus med start december 2015. De färgglada så kallade townhousen har belönats med priserna Årets Stockholmsbyggnad 2012 och Handelskammarens Stadsmiljöpris 2012.

Det är de prisade stadsradhusen i Kärrtorp i Stockholm som står modell när de 26 husen i Nynäshamn byggs. När husen prisades var motiveringarna bland annat: ”Radhusen har färger utöver det vanliga – nästan som en skål med karameller” och ”Ett fint bostadsområde med starkt drag av Amsterdams bebyggelse”.

2012 tog A1 Arkitekt AB och byggherre Småa AB hem priset för Årets Stockholmsbyggnad 2012 med de färgglada radhusen. Fasaderna har inga husnummer, här bor man i den gröna gaveln eller i det lila huset till höger.

Bygget av stadsradhusen är ett av flera bostadsbyggen i Nynäshamns kommun de närmaste åren. I centrala Nynäshamn byggs bland annat 88 hyreslägenheter i Nickstadalen och 400-600 lägenheter planeras i området Telegrafen/Vaktberget.
Segersäng får ett helt nytt bostadsområde med drygt 200 hus och i Ösmo planeras bygge av cirka 500 bostäder i centrum och cirka 600 bostäder i området Källberga strax utanför centrum.
Planen är att kommunfullmäktige fattar beslut om stadsradhusen på sammanträdet i september.

Stadsradhusen i Nynäshamn kommer med några få undantag att se ut som de prisade husen i Kärrtorp. Arkitekt: Ola Andersson/A1 Arkitekt AB Foto: Småa

Foto: Småa
Av: Anna Sjöström och Annika Rådlund Källa: Nynäshamns kommun

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår