Renovering toppar svenskarnas nyårslöften

Renovering toppar svenskarnas nyårslöften

Att förbättra hemmet genom renovering eller andra gör-det-självprojekt toppar svenskarnas nyårslöften för nästa år. Det är dock fler män än kvinnor som avger nyårslöften som involverar hemmet. Män avger praktiska nyårslöften, kvinnor personliga.

Enligt en färsk undersökning tänker mer än var tredje person (32 procent) i Sverige utföra arbete i sitt hem, på sin balkong eller i trädgården under 2012. På andra- och tredjeplats i undersökningen återfinns löften som ”träna mer” (30 procent) och ”skaffa en hobby” (16 procent).
Svenskarnas önskan att gå ner i vikt är relativt låg där 6 procent av kvinnorna svarar att de ska gå på en diet och 4 procent av männen instämmer. Yngre svenskar, under 30, tror att de kommer att kunna göra karriär under 2012 (26 procent).

Topplistan över bästa gör-det-själv-projekten
Bland de som svarar att de ska arbeta mer praktiskt hemma är det framför allt arbete med trädgården, altanen eller balkongen som står i fokus. Därefter följer arbete inomhus där inredning och att tapetsera om är mest populärt .

Hela 70 procent av svenskarna har någon gång hjälpt till med gör-det-självprojekt i det egna hemmet eller hos någon annan. Det är främst männen som hjälper någon när det handlar om arbeten på det egna huset eller i trädgården. 11 procent av männen hjälper sina partners medan bara 7 procent av kvinnorna gör detsamma.

Text: Annika Rådlund Källa: Bosch Foto: Bosch

Att hålla ett nyårslöfte är inte alltid så lätt, även om intentionen är god. Med bakgrund i detta undersökte Forsa och Bosch även vilka nyårslöften som anses enklast att hålla. När det handlar om praktiska nyårslöften, som att förbättra och förändra huset, är det främst män som känner sig säkra på att inte bryta löftet.
Var fjärde man tror på sin förmåga att stå pall (24 procent) medan mer än var tredje kvinna (37 procent) tenderar att hålla sitt personliga löfte, till exempel umgås mer med vänner.
 

Män hjälper oftare kvinnor med gör-det-självarbete i hem och trädgård än vad kvinnor hjälper män.

Undersökningen ”Resolution Check 2012” från Bosch är gjord av undersökningsinstitutet Forsa som genomförde den i Storbritannien, Norge, Sverige och Danmark. 

 

Bosch Gör-det-själv-jobb

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Bygg

Visa alla
Lindab TAK

Lindab TAK

Borohus bygger prefabricerade trähus

Borohus bygger prefabricerade trähus

Få lägre elräkning

Få lägre elräkning

Bygga hus? Så börjar du!

Bygga hus? Så börjar du!

Stomrest ger möjligheter

Stomrest ger möjligheter

Visa alla