Rum med inspiration från Greta Garbo

Rum med inspiration från Greta Garbo

För att hedra en av sina mest kända gäster har Radisson Blu Strand Hotel i Stockholm inrett en svit som hedrar och filmstjärnans liv och glansdagar. Hämta inspiration till den glamourösa stilen i nyinredda Greta Garbo-sviten.

Både hallen och de båda rummen genomsyras av Greta Garbos karaktär. Där blandas glamour, lyx och dramatik. Hennes filmgestalter har gett inspiration till inredningen som går i svart och guld. Valet av tyg, i sammet och siden, har inspirerats av Greta Garbos klänningar.

I vardagsrummet finns inramade porträttbilder, smycken, stora solglasögon, kristallglas, vackra skålar på fot, antik handspegel och borste i guldfärgad metall. Spegelbyråerna förhöjer glamourkänslan.

I sovrummet är det mycket svart, sammet och det ligger en pälspläd på sängen.
- Sovrummet är lite som Greta Garbo var privat, lite nedtonat, privat, lite maskulit och lite striktare, berättar inredaren och stylisten Maria Nordin som har inrett sviten.

Innan uppdraget fick Maria Nordin först titta på en teckning från Strands bakficka 1928, där Greta Garbo finns på plats i en tjusig klänning tillsammans med Karl-Gerhard, Gösta Ekman och ett flertal andra kändisar. Hon tycker att det var lätt att inreda sviten och att hitta rätta prylarna till den.
-. Att på mitt sätt få tolka filmstjärnan Greta Garbo och dåtidens stilepok har verkligen varit kul. Det är lätt för att man vet att Greta Garbo har varit här, jag går igenom samma port som henne. Flera av sakerna har jag hittat på loppis.

Text: Annika Rådlund Foto: Annika Rådlund och Radisson Blu Strand

 

Greta Garbos dramatiska filmgestalter återspeglas i interiören som går i svart och guld. Valet av tyg, sammet och siden, har inspirerats av Greta Garbos klänningar.

Sovrummet ska återspegla hur Greta Garbo var privat. Rummet är stramt och exklusivt. Sängkläder från And More Collection, Tapet och tyger från Cadoro.

Många detaljer inspirerade av hennes personliga och professionella stil.

Orginalklänningen från Gösta Berlings Saga tillsammans med en lampa från Kamelo.

Hattarna är inköpta på olika loppisar.

I garderoben hänger både orginalklänningar och klänningar som liknade de som Greta Garbo en gång bar. Dekorera med hatttaskar och gamla resväskor för den rätta känslan.

En bok om garbo, stora svarta solglasögon och smycken ger känslan av att hon precis har lämnat rummet. Skål med lock från Kamelo.

Inramningar av stjärnan gör att hon känns mer närvarande. Ramar från Gallerix.


I Greta Garbo sviten:
Osborne & Little/ Cadoro - Tapet och tyger
Sits - Soffa, fåtölj och divan 
Beckers - Färg
Frejas Boning - Sidebord och byrå
Kamelo - Lampor, glas och produkter (www.kamelo.se)
Gallerix – Ramar 
Svenska Filminstitutet – Lånad klänningen från filmen Gösta Berlings saga 
Garbosällskapet – Lånade bilder på Greta Garbo från olika filmer 
And More Collection- Sängkläder
Old Touch – Lånade kläder, skor, hattar, resväska, hattbox och vaser

 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av