AlltomBostad

Så skyddar du dig mot inbrott i påsk

Så skyddar du dig mot inbrott i påsk

Påsklovet innebär att många reser bort från sina hem. Då finns tyvärr risken att tjuvar passar på att göra inbrott. Här kommer några enkla tips för att inte locka tjuven.

Det finns många enkla åtgärder att vidta för att förebygga inbrott. Förutom grannsamverkan kan det också handla om något så simpelt som att minnas att låsa dörren. Undersökningen Svenskarna och Trygghet visar dock att många svenskar glömmer just vanliga säkerhetsåtgärder som att låsa dörren eller stänga sina fönster när de lämnar sina hem.
Rapoorten är framtagen av Kantar Sifo på uppdrag av hemlarmsföretaget Verisure, och den visar att drygt var tredje svensk oroar sig för att bli utsatt för inbrott. Samtidigt visar undersökningen att befolkningen ofta glömmer enklare inbrottsförebyggande åtgärder när man lämnar bostaden. 42 procent uppger att de någon gång har glömt att låsa ytterdörren, 32 procent har råkat lämna fönster eller altandörr på glänt och uppemot 29 procent har glömt nycklarna i dörrlåset när de lämnat hemmet.

– Vår rapport visar att det är vanligt att glömma enklare åtgärder som kan förhindra ett eventuellt inbrott. Dessa åtgärder är särskilt viktiga när man reser bort, som många gör under exempelvis påsken. Dubbelkolla alltid att dörrar är låsta, fönster stängda och se till att ett eventuellt larm är aktiverat, säger Fredrik Ringborg, Trygghetsexpert på Verisure.

Stäng och lås alla dörrar och fönster och se till att ett eventuellt larm är aktiverat innan du reser bort.

Undersökningen Svenskarna och Trygghet, framtagen av Kantar Sifo och Verisure, visar att många svenskar glömmer vanliga säkerhetsåtgärder som att låsa dörren eller stänga sina fönster när de lämnar sina hem. Foto: If


Ifs fem tips för att slippa inbrott:
Lär känna dina grannar och hjälps åt att ha uppsyn.
Be någon tömma postlåda och gärna parkera sin bil på uppfarten.
Beroende på årstid, skotta, eller klipp gräset
Tala inte om på Facebook; Instagram och Twitter m.m att du är bortrest.
Låt inte dyrgripar vara synliga i fönstret
Av: Annika Rådlund Källa: If och Verisure
Foto: If och Getty Images

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår