Sveriges charmigaste hem finns i Edsbyn

Sveriges charmigaste hem finns i Edsbyn

Sofia Leanders och hennes personligt inredda 20-talshus, med en glasskiosk i garaget tog hem titeln Sveriges charmigaste hem 2012.

- Vi tycker det är viktigt att hemmet är både snyggt och praktiskt. Framförallt så vill vi att omgivningen ska vara kreativ och inspirerade för både stora och små. Jag jobbar som grafisk formgivare, sambon som programmerare och hemmet är vår arbetsplats,  berättade Sofia Leanders i sitt tävlingsbidrag.

Familjens hus ligger i  Edsbyn i Hälsingland och var det bidrag har röstats fram till vinnare i Fastighetsbyråns tävling Sveriges charmigaste hem. Juryn utsåg tio finalister som allmänheten har kunnat rösta på under en månads tid.

I huset finns mycket vitt men också gröna trägolv, rosa detaljer och en blandning av gammalt och nytt och lite udda saker. Den inredningsstil som var mest representerad i Sveriges charmigaste hem - tävlingen var just en ljus gammaldags stil med färgrika och personliga detaljer. Men i finalen fanns dock allt från en gotländsk folkskola till en färgglad citylägenhet fylld med loppisfynd. Det som föll betygsättarna mest i smaken, och gav Sofia vinst, var att 20-talshuset var så krativt inrett med egen glasskiosk i garaget och med egna lösningar.

Själv drömmer familjen om en gäststuga. Vinsten på 30 000 kronor från valfri inredningsbutik tänker de använda till att inreda den planerade gäststugan.
- Min sambos vänner och familj bor långt borta och vi vill så gärna ha en bra plats att erbjuda dom när de är på besök, berättar Sofia Leanders.

I sommar har de byggt ett vindskydd där det sedan ska fyllas på med utekök och pergola. Glasskiosken är också ny för i år och där serverade Herman, 4 år och Signe, 2 år glass i sommar.


Text: Annika Rådlund Källa: Fastighetsbyrån

Familjens kök i den charmiga 20-talsvillan i Edsbyn.

Grönt och rosa går igen i flera av rummen.

I den ljusa och stora hallen har trägolvet målats med en ljus grön färg.

Vindskyddet var sommarens stora projekt. Där ska det så småningom bli en pergola med utekök.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Bygg

Visa alla
Lindab TAK

Lindab TAK

Borohus bygger prefabricerade trähus

Borohus bygger prefabricerade trähus

Få lägre elräkning

Få lägre elräkning

Bygga hus? Så börjar du!

Bygga hus? Så börjar du!

Stomrest ger möjligheter

Stomrest ger möjligheter

Visa alla