Sveriges lyxigaste privata bio

Sveriges lyxigaste privata bio

En extremt tekniskt avancerad biograf i exklusiv hemmiljö. Biografen är ett lyckat samarbete mellan tekniker, inredningsarkitekter, belysnings- och akustikexperter. En biograf de flesta av oss bara kan drömma om.

- Det finns en handfull privata biografer i den här klassen i Sverige. Den här bedömer jag som den mest extrema, säger Dennis Lundell, vd på Aloud, marknadsledande på avancerad teknik i exklusiva hemmiljöer.

Biografprojektet, som påbörjades 2009 i en villa utanför Stockholm, utfördes hos en kund med mycket höga krav på funktion och design. Filmupplevelsen skulle inte bara innebära en smakfullt inredd och komfortabel miljö, utan bästa möjliga ljud och bild var också ett absolut krav.  Biografen skulle dessutom konstrueras totalt ljudisolerat; filmljud fick under inga omständigheter läcka ut i övriga huset. Det innebar att rummet kläddes i ett 8,2 ton tungt stålskal innan själva biografbygget påbörjades.  En extrem metod, men hundraprocentigt effektiv.


Teknik, akustik och design i absolut perfektion

Under 6 månader pågick projektering och bygget av biografen. I arbetsgruppen ingick specialutbildade tekniker, programmerare, akustiker, belysningsspecialister, inredningsarkitekter och snickare. Samordnare i biografprojektet var Dennis Lundell från Aloud, ett företag som jobbar med avancerad teknik i exklusiva hemmiljöer.

- Det var en utmanande och spännande uppgift vi tillsammans utförde på ett strålande sätt till kundens stora belåtenhet. Tack vare djupa specialistkunskaper inom varje kompetensområde kunde vi åstadkomma en unik miljö för enastående filmupplevelser, säger Dennis Lundell.

Pressbild från Alound.


 


Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Bygg

Visa alla
Lindab TAK

Lindab TAK

Borohus bygger prefabricerade trähus

Borohus bygger prefabricerade trähus

Få lägre elräkning

Få lägre elräkning

Bygga hus? Så börjar du!

Bygga hus? Så börjar du!

Stomrest ger möjligheter

Stomrest ger möjligheter

Visa alla