AlltomBostad
 

Sveriges lyxigaste privata bio

Sveriges lyxigaste privata bio

En extremt tekniskt avancerad biograf i exklusiv hemmiljö. Biografen är ett lyckat samarbete mellan tekniker, inredningsarkitekter, belysnings- och akustikexperter. En biograf de flesta av oss bara kan drömma om.

- Det finns en handfull privata biografer i den här klassen i Sverige. Den här bedömer jag som den mest extrema, säger Dennis Lundell, vd på Aloud, marknadsledande på avancerad teknik i exklusiva hemmiljöer.

Biografprojektet, som påbörjades 2009 i en villa utanför Stockholm, utfördes hos en kund med mycket höga krav på funktion och design. Filmupplevelsen skulle inte bara innebära en smakfullt inredd och komfortabel miljö, utan bästa möjliga ljud och bild var också ett absolut krav.  Biografen skulle dessutom konstrueras totalt ljudisolerat; filmljud fick under inga omständigheter läcka ut i övriga huset. Det innebar att rummet kläddes i ett 8,2 ton tungt stålskal innan själva biografbygget påbörjades.  En extrem metod, men hundraprocentigt effektiv.


Teknik, akustik och design i absolut perfektion

Under 6 månader pågick projektering och bygget av biografen. I arbetsgruppen ingick specialutbildade tekniker, programmerare, akustiker, belysningsspecialister, inredningsarkitekter och snickare. Samordnare i biografprojektet var Dennis Lundell från Aloud, ett företag som jobbar med avancerad teknik i exklusiva hemmiljöer.

- Det var en utmanande och spännande uppgift vi tillsammans utförde på ett strålande sätt till kundens stora belåtenhet. Tack vare djupa specialistkunskaper inom varje kompetensområde kunde vi åstadkomma en unik miljö för enastående filmupplevelser, säger Dennis Lundell.

Pressbild från Alound.


 


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår