AlltomBostad
 

Uterumspartier

Uterumspartier

Ett uterum får olika funktion och användningsområde beroende på hur god isolerförmåga det har. Som alltid när det gäller isolering gäller det att se till hela byggnadskonstruk- tionen. En kedja är inte starkare än dess svagaste länk, som talessättet lyder.

MÅTT

När det gäller mått på uterums partier är det alltid hålmått vi pratar om, d v s det totala måttet på öppningen i uterumsstommen.

SÄKERHETSGLAS

I alla våra uterumssystem är säkerhetsglas standard, eller finns som tillval.

OLIKA GLASTYPER

Här finns det flera alternativ. Till enklare uterum väljer du enkelglas (säkerhetsglas eller säkerhetsenergiglas). Uterum för längre säsong bör ha isolerglas (2-glas). Vinterträdgårdar för året-runt-bruk ska ha vinterisolerglas (2-glas med extra isolering). Glasets isolerförmåga anges i U-värde. Ju lägre värde desto bättre isolerförmåga.

VÄLJ TILL FÄRG

I de flesta fall kan du också välja färg på dina uterumspartier - för att matcha ditt hus.

SKJUTPARTIER ELLER VIKPARTIER

Skjutpartierna är smidiga att öppna och stänga och är det klassiska valet. Vikpartier gör det möjligt att öppna upp hela väggar. Helt öppet blir ett vikparti bara några decimeter brett.

FUNKTIONER OCH FINESSER

Jagar du pris så jämför funktioner och finesser - vi ger mycket för pengarna!

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår