AlltomBostad
 

Varför bioenergi?

Bra bioenergiproduktion skapar nyttigheter, som mer föda åt fåglar och vilda djur, samtidigt som den skapar intäkter för dem som bor på landsbygden. Bioenergi kan skapa förutsättningar för en bättre välfärd i fattiga länder.

Till bioenergins fördelar hör också att den är diversifierad – det finns många olika bioenergiråvaror och många olika sätt att förädla och använda biomassan. Bioenergin lämpar sig både för decentraliserad produktion och decentraliserad användning. Biomassa för energiändamål kan produceras i det befintliga skogs- och jordbruket med måttliga investeringar. Bioenergin skapar sysselsättning och företagsutveckling i alla delar av vårt land. Ökad andel bioenergi skapar ökad försörjningstrygghet, både nationellt och regionalt.

Bioenergi är både vardagsteknologi och högteknologi, alltifrån vardagsrummets kaminer till avancerade bioraffinaderier och kombinat. Gemensamt för de olika tekniklösningarna är att de kan erbjuda konkurrenskraftiga lösningar på våra energibehov inom elproduktion, värmeproduktion och fordonsbränslen.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår