Vattenfelsbrytare WaterFuse

Vattenfelsbrytare WaterFuse
Vattenfelsbrytare, en enkel och trygg lösning. Det är kompletta system som effektivt begränsar risken för vattenskada genom att stänga av vattentillförseln vid en läcka. Du kan också enkelt stänga av vattnet i förebyggande syfte när du lämnar fastigheten, kontoret eller hemmet. Vi har produkter som skyddar allt från enstaka utrustningar till hela hus.

Huvudfunktioner

1. Stänger av vattnet när ingen är på plats, automatiskt eller via larm eller knapptryck.
2. Upptäcker, larmar och stänger av om vatten upptäcks under t.ex. diskmaskin.
3. Trycktestar automatiskt vatteninstallation efter små droppläckage. Endast vissa system.

Så här enkelt är det

Vattnet stängs av via fjärrenheten vid ytterdörren. Om t.ex. diskmaskinen är igång, väljs fördröjd avstängning med en enkel knapptryckning. Automatisk läckagekontroll utförs varje gång vattnet är avstängt och kan identifiera läckor som är från 5ml/h. Därmed hittas dolda skarvar som börjat läcka. Vattendetektorn placeras under utsatta platser såsom vid tvättmaskinen. Den känner kontinuerligt av efter vattenläckor. Upptäcker den vatten larmar den genom att skicka en signal till centralenheten som direkt stänger av huvudvattenledningen. Med WaterFuse® får fastigheten en daglig kvalitetskontroll av rörsystemet.

Enkel att koppla in

Systemet har trådlös kommunikation mellan de olika delarna. Det kan snabbt och enkelt installeras av en VVS installatör. Inga andra hantverkare behövs. Centralenheten drivs av en 12 v dc-adapter som ingår i paketet. Utförlig monteringsanvisning medföljer. Det finns olika paket beroende vilken funktion man har behov av. Paketet som benämns Komplett innehåller en vattendetektor och en fjärrenhet. Extra Vattendetektor och Fjärrenhet kan köpas separat. Upp till 16 stycken kan installeras på en centralenhet.

Många trygga fördelar

Med WaterFuse® får fastigheten en daglig kvalitetskontroll av rörsystemet. Det minskar risken för dolda fel i byggnaden. Det blir därför även en fördel att kunna visa upp den dagen fastigheten ska säljas. Produkten upptäcker också droppande kranar eller rinnande toaletter. Kostnaden för rinnande vatten är en onödig utgift och en sådan toalett blir dessutom snabbt missfärgad.

Gillas av försäkringsbolagen

Vattenskador innebär stora kostnader för försäkringsbolagen. Därför stödjer många försäkringsbolag installation av vattenfelsbrytare. Kontrollera med försäkringsbolaget om vad som gäller och hur mycket premiereduktion som kan fås.


WaterFuse-Kök

WaterFuse-Kök, placeras direkt i det område den ska övervaka, köket. Vattensensorer övervakar vatteninstallationerna dygnet runt. Vid läcka stoppas vattenflödet omedelbart. Produktens huvudfunktion är att upptäcka, stänga av och larma vid läckage. (Främst i dolda utrymmen som i eller under skåpet till diskbänken eller under diskmaskinen).

Så här enkelt är det

- Sensorerna läggs under diskmaskinen och i/under diskbänkskåpet.
- Centralenheten placeras i skåpet under diskbänken.
- De motordrivna ventilerna monteras på kall- resp. varmvattenledningarna.
- Om sensorerna får vatten på sig går en signal till centralenheten. Enheten larmar med en pipsignal och ventilerna stänger omedelbart av allt vatten till köket. Ett enkelt sätt att stoppa en vattenläcka snabbt och effektivt.

Många trygga fördelar

Idag finns det statistik på att drygt 30% av alla vattenskador uppstår i köket. Bidragande faktor till det är troligtvis att allt fler maskiner är vattenanslutna idag. Med WaterFuse-Kök skapas en möjlighet till att effektivt skydda sig mot vattenskador, utan att kostnaden eller tekniken, för den sakens skull drar iväg. Läs mer på vår hemsida
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Fler nyheter från Waterfuse

Produkttips

Related articles in Bygg

Visa alla
Lindab TAK

Lindab TAK

Borohus bygger prefabricerade trähus

Borohus bygger prefabricerade trähus

Få lägre elräkning

Få lägre elräkning

Bygga hus? Så börjar du!

Bygga hus? Så börjar du!

Stomrest ger möjligheter

Stomrest ger möjligheter

Visa alla