AlltomBostad
 

Äntligen hemma - på balkongen

Äntligen hemma - på balkongen

Karin Mannerstål och Lulu Carter, inredare i TV-programmet Äntligen Hemma har inrett många uteplatser och balkonger. De har förvandlat kalla uterum till grönskande platser och använt bambu, tyger och annat för att skapa sköna samlingsplatser för familj och vänner. Men vad är egentligen deras bästa tips för en trivsam uteplats? .

- Utgå från behoven, vad man tänkt att göra där, Man ska göra det bekvämt för sig, det är ett extra rum och är det trivsamt vill man använda det mer. Mysbelysning, lyktor och filtar är bra så det går bra att sitta där jämt, säger Karin Mannerstål.
När det gäller färger tycker hon att filtar, kuddar och dynor får står för färginslagen.
- Jag tycker att det är roligt att ha det lite basic, ha en lugn bas och sedan byta ut blommor och textilier. Då blir det som nytt igen! 

När det gäller vilken inredningsstil så tycker hon ändå att bekvämligheten är det viktigaste.
- Det finns så otroligt många stilar, hade jag haft ett ueplats hade jag haft något vitt enkelt med sköna trämöbler. 

-Det finns oerhört mycket man kan göra för att få det fint. Träklinker på balkongen går snabbt att lägga. Jag har precis lagt ett och tolv kvadrat tar cirka tjugofem minuter. Det blir ett vackert och skönt. Markisväv på metervara att sy själv är också bra, tipsar Lulu Carter.

Lulu Carter har väckt liv i inglasade uterum på i TV-programmet och hon gillar färger tillsammans med trägolv.

- Det finns så många olika stilar att välja mellan, marint, skandinaviskt, orientaliskt... Den stora trenden idag är att trenderna är oviktig. Det finns så många olika spår att följa och det är omöjligt att följa allting. Funktion, mycket färg, varma färger och mönster är fint. När man hittat sin stil är det lätt att finna harmoni och bli kvar där. Det finns egentligen inga hämningar när det gäller att inreda uteplatsen.

Båda tycker att det är viktigt att visa hänsyn.

- Om man har en bostadsrätt är det bra att kolla med grannarna. Man får inte spika upp saker eller hänga saker över kanten. Man ska vara noggrann att kolla av med föreningen, i övrigt är det bara att släppa loss, tycker Lulu Carter.

Text: Annika Rådlund Foto: Annika Rådlund, Ikea, Åhlens, Rusta

Orientalisk stil, Ikea.

Bord och stol "Wilma" från Åhlens. Bord pris 599:- Stol pris 399:- Fotograf: Peas and Understanding

Golvtrall -ett snabbt och enkelt sätt att uppdatera terrassen eller balkongen. Platta Akacia från Ikea 199kr/9st, Trätrall odlad akacia från Rusta 29:90/st. Båda 30x30 cm.

Matta Calypso 70 x 200 blå pris 299:- Lykta i glas och trä/metall 20 cm pris 129:- 29 cm pris 249:- Turkost grytunderlägg 17 x 17 cm i gjutjärn pris 79:- Rotting korg stor pris 579:- dyna vit bomull pris 79:- Marin och turkos kudde "softa" 45 x 45 bomull pris 99:- Blått och turkost överkast "Nisse" 160x240 pris 299:- Turkos fleece pläd "non stop" polyester 150x120 pris 49:-, allt från Åhlens.

 

Åhléns
I
kea
R
usta

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår