AlltomBostad
 

Contura 500-serien uppdateras

Contura 500-serien uppdateras

Nu uppdaterar den svenska braskamintillverkaren Contura sin populära 500-serie med ännu mera style. Flera av våra succémodeller finns nu med ny färg, mer glas, fler val av omramningar och förbättrade funktioner.

Den folkkära kaminen Contura 596 Style kommer i vit lack, större sidoljus och med en tuff glaslucka. Även den populära basmodellen, Contura 510 Style kommer i vit lack och med modern glasfront.

Folkkär klassiker i modern tappning

Nu kommer Conturas populära 500-serie i nya varianter. Contura 510 kommer i en bländande vit version. Den saknar sidoglas, vilket gör den extra lätt att placera i hörn. En av Conturas mest populära kaminer både i Sverige och utomlands är Contura 596 Style. Även den har ett uppdaterat utförande med fräck glaslucka och större sidoljus som visar mer av elden. För den som vill ha ännu mer värmeeffekt finns powerstone som tillval. Den har vit lack och även toppen kommer i vitt.

Modern fabrik med miljön i fokus
Conturas braskaminer är producerade med stor hänsyn till miljön i en av världens mest moderna fabriker där hållbarhet är ett av ledorden i tillverkningen. En modern braskamin har betydligt lägre miljöutsläpp än en gammal och är dessutom betydligt effektivare. Det bekräftas bland annat av en färsk rapport från Energimyndigheten.
– Elden har blivit en allt viktigare del av hemmet och inredningen. Nu när det dessutom är bevisat att byte till en modern kamin är bra för både plånbok och miljö är det extra kul att vi kan möta den ökande efterfrågan på braskaminer med fler varianter, säger Catharina Björkman.

Välkommen till Contura 2016

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår