De har Sveriges fulaste trädgård

De har Sveriges fulaste trädgård

För andra året i rad arrangerades tävlingen Sveriges Fulaste Trädgård tillsammans med Aftonbladet och Millesons Handelsträdgård. Årets vinnare är paret Sara och Tomas tillsammans med sonen Melker som bor i Söderhamn, norr om Gävle. Nu får de äntligen en trädgård som hela familjen kan njuta av.

Tävlingen Sveriges Fulaste Trädgård är nu avslutad. I år vann Sara Jonsson, 23, med fästmannen Tomas, 29, och deras son Melker, 1,5. De bor i en villa i Söderhamn som ligger mellan Hudiksvall och Gävle.

Att få tiden att räcka till som småbarnsförälder är svårt och lilla Melker har haft det allt annat än lätt. Ett medfött hjärtfel har lett till flera sjukhusbesök och ständig oro. Allt annat har fått läggas åt sidan och så även trädgården.

Idag mår Melker bättre men väntar på sin andra hjärtoperation. Familjens tid går åt till sonen och trädgården är inte vad den skulle kunna vara. Men nu ska trädgården äntligen bli fin igen. Det kommer bli en plats där Melker kan få leka och som Sara och Tomas kan få njuta av.

- Att få en lugn oas där vi koppla av med fina växter och möjligheten till att odla betyder allt, säger Sara.

För familjen är inte bara omgörningen viktig men också robotgräsklipparen som ingick i vinsten.
- Tomten är 850 m2 och en robotgräsklippare skulle spara oss 5 timmar i veckan som vi kan lägga på Melker och inte gräsklippning, det är sådan värdefull tid, menar Sara.

I trädgården finns många stubbar, något som snart är ett minne blott.

Sara Jonsson, Tomas och sonen Melker vann tävlingen Sveriges fulaste trädgård.


Tävlingen gick ut på att lägga upp en bild på sin trädgård på Instagram och hashtagga med Sveriges Fulaste Trädgård. Svenska folket har varit med och röstat ram finalisterna och sedan utsåg en jury det vinnande bidraget.

Vinnaren, i detta fall Sara med familj, kommer att få sin trädgård omgjord av ett team från Millesons som består av sten- och markläggaren Jerry Bäck, trädgårdsdesignern Madeleine Huber, trädgårdsmästaren Lisa Andersson och arboristen Richard Reimertz. Dessutom ingår en robotgräsklippare från Viking samt en batteridriven trimmer från Stihl i första priset.
I juli publicerar Aftonbladet TV ett första avsnitt i en serie om fyra avsnitt där nyfikna tittare kan följa förändringen och se slutresultatet. De tre sista avsnitten publiceras under augusti.

 

 

Av: Annika Rådlund Källa: Stihl
 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Hus

Visa alla
CEMBRIT PRODUKTERNA INGÅR NU I SWISSPEARLS SORTIMENT - MED NYA NAMN.

CEMBRIT PRODUKTERNA INGÅR NU I SWISSPEARLS SORTIMENT - MED NYA NAMN.

Fördelar med lofthus

Fördelar med lofthus

Borohus bygger prefabricerade trähus

Borohus bygger prefabricerade trähus

Fritidshus inspiration

Fritidshus inspiration

Maxat hus med minimal elräkning

Maxat hus med minimal elräkning

Visa alla