AlltomBostad
 

Designtorget firar 20 år med jubileumskollektion

Designtorget firar 20 år med jubileumskollektion

DesignTorget har i 20 års tid lyft fram svensk design och genom sina butiker fyllt svenska hem med klassiska designprodukter som Elflugan, Gungkaninen och tidningssamlaren Tipack. Dessa designklassiker lanseras nu åter i butik tillsammans med en helt ny kollektion specifikt framtaget för jubileet. Nyheterna består av en köksserie, en smyckesserie och en glasserie, formgivna av utvalda svenska designers.

Hos DesignTorget har utvalda formgivare en naturlig öppning och plats att synas med sin design. DesignTorget har idag 12 butiker över hela Sverige samt 4 butiker i Norge.

- Vi är enormt stolta över vårt koncept där vi i mer än 20 år har arbetat med att främja svensk design och lyfta fram nya formgivare. Vårt 20-årsjubileum handlar delvis om att göra en tillbakablick på den fantastiska formgivning vi har presenterat genom åren, men framförallt är det ett startskott till att vässa vårt unika koncept att göra svensk design framgångsrik och tillgänglig! Det innebär en översikt av butikskonceptet, sortimentet och att arbeta närmare våra formgivare & designers. Vi kommer att koncentrera vår affär med ett ännu tydligare fokus på svensk design, säger Pål Kårfalk, VD för DesignTorget.

Jubileumskollektion från DesignTorget:

Bricka med mönster designat av Maria Holmer Dahlgren. Del i jubileumsserien "No Limit" som även innehåller glasunderlägg, skärbräda och tygkasse i samma mönsterkombination. Tillverkad i Sverige av björkfanér från FSC märkt björk. Tål maskindisk. Mått 38cm No limit-serien är framtagen exklusivt för DesignTorgets 20-årsjubileum. Bricka Pris 295 kr, Skärbräda No Limit 195 kr, Glasunderlägg 4-pack 150 kr.

Glasserien Svea, design OBJECTHOOD OBJECTHOOD designteam består av Britta Teleman, Cecilia Dreyfert, Charlotte Elsner och Sofia Ohlsson. Glasserien Svea består av glas, skålar och en karaff. Samtliga är tillverkade efter den klassiska metoden drivning. Drivet glas är något tjockare i sin utformning och därmed betydligt tåligare vilket gör glasen till utmärkta vardagsglas. Varje glas blir ett original där inget glas är det andra helt likt. Dricksglas, 195 kr. Vinglas, 295 kr. Karaff, 495 kr. Skål liten, 395 kr. Skål stor, 595 kr.

Björn Dahlströms prisbelönta gungkanin är en populär designklassiker som fått utmärkelsen ”Utmärkt Svensk Form”. Björn Dahlström är en av Sveriges främsta möbel- och industriformgivare. Gungkaninen var en nyhet i Desingtorgets sortiment sedan 1993.  Perfekt som doppresent! Tillverkad i högblank lackat trä i klara färger med öron av läder. Mått 148x120 cm, sitthöjd 30 cm, vikt ca 7 kg. Testad och godkänd för barn över 15 månader.

En klassiker på DesignTorget. Ihopfällbar lampa i form av en elastisk nylontub spänd över aluminiumringar i olika storlekar. Ljuset filtreras genom nylontuben som med sin struktur skapar en mjuk och något diffus lyskraft. Passar perfekt i ditt vardagsrum som stämningshöjare! Designades 1964 och var en nyhet i sortimentet 1998. Design: Bruno Munari. L: 165 cm, D: 40 cm, Lampa E27, max 52w. Falkland är en retroprodukt som återuppstår i sortimentet under DesignTorgets 20årsjubileum.

 

Av: Annika Rådlund Källa: Designtorget
Foto: Designtorget

Designtorget

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår